Featured Video Play Icon

Com cada vespre, ahir dissabte  l’ARS (l’Agence Régionale de Santé) va fer el balanç de les darreres 24h a la regió, sobre l’evolució de la pandèmia.

A Catalunya Nord, per quart dia consecutiu no s’ha registrat cap decès. Així doncs, des del començament de la pandèmia, els decessos en mitjà hospitalàri son 34. .Recordeu que l’ARS només proporciona dades del mitjà hospitalàri. En quant a les altres dades, per tercer dia consecutiu no hi cap malalt ingressat a cures intensives (reanimació) les persones hospitalitzades son 9, les mateixes que divendres. 267 persones han rebut l’alta hospitalària des del començament de la pandèmia, que el govern francès ha fitxat en el 1 de març. Per altre costat, s’ha anunciat que el toc de queda a Perpinyà serà anul·lat demà dilluns.

A la Megaregió, s’ha de lamentar dos nous decessos en les darreres 24h. Això significa que, des del començament de la pandèmia, en mitjà hospitalàri s’han registrat 453 decessos, sempre en mitjà hospitalàri. En quant a les altres dades, ahir dissabte hi havia  7.398 persones  infectades pel coronavirus (covid-19) + 37 en les darreres 24h. 436 persones hospitalitzades de les quals 105 ingressades en cures intensives (reanimació). DEs del començament de la pandèmia 2419 persones han rebut l’alta hospitalària.

A l’estat fancès, ahir dissabte es van registrar 80 decessos: 76 en mitjà hospitalàri + 4 enels EHPAD + EMS. Aquesta es la xifra més baixa de decessos des del començament de la pandèmia. Així doncs, en total s’han registrat 26.310 decessos: 16.573 en mitjà hospitalàri + 9.737 als EHPAD + EMS. Actualment hi ha 138.854 persones infectades pel coronavirus (covid-19) + 433 en les darreres 24h.

Als hospitals: Actualment hi ha 22.614 persones hospitalitzades de les quals 2.812 ingressades en cures intensives (reanimació). 56.038 persones han rebut l’alta hospitalària , des del començament de la pandèmia +256 en les darreres 24h. Els decessos registrats ahir dissabte son 76. Això eleva a 16.573 decessos des del començament de la pandèmia, fitxada pel govern francès a 1 de març.

Als EHPAD + EMS:  Actualmnt hi ha 72.850 casos de coronavirus (covid-19) + 302 en les darreres 24h. 35.046 casos confirmats + 156 en les darreres 24h. Els decessos registrats ahir dissabte son 4. Això,eleva a 9.737 els decessos des del començament de la pandèmia.

 

Per acabar, com sempre, us proposem, si us agraden els mapes o xifres vàries possibilitats i detalls :

  1. La més oficial (del govern francès), que podeu consultar aquí
  2. Podeu consutar els de France Interque s’actualitzen cada dia i que trobareu aquí
  3. També podeu consultar, encara que hi ha sempre molta afluència i a vegades no es pot consultar l’actualització, el de Gèodes de  la SP (santè publique)que trobareu aquí
  4. També podeu consultar l’ evolució mundial de la pandèmia aquí!

Podeu veure en vídeo, les respostes del ministre de l’Education nationale, responent a les qüestions dels ensenyants , personal de les escoles, alumnes i pares d’alumnes,al  record dels alunes a l’escola dimarts vinent.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.