Featured Video Play Icon

Ara que l’ARS (l’Agence Régionale de Santé) ha decidit fer només dos informes setmanals sobre l’evolució de la pandèmia, nosaltres seguirem informant sobre l’evolució a l’estat francès… Però també apofitarem per informar-vos de les darreres notícies  del govern francès sobre els assumptes referents al coronavirus (covid-19). Però també de les notícies especifiques que concerneixen a Catalunya Nord.

Així ahir divendres el prefecte en un comunicat va anunciar la reobertura d’algunes platges nord-catalanes , en total són 8 les comunes a les quals s’autoritza aquesta reobertura,  la llista de les quals podeu consultar. Recordeu però que hi ha coses uq eno podeu fer, com per exemple prendre el sol com feu normalment, es a dir tombats a l’arena o a les roques.En canvi podeu passejar o fer esport individuals. En un altre comunicat, el prefecte també va aprovar la reobertura dels llacs, com per exemple el de Vilanova de la Raó, amb algunes condicions: Consulteu-ne la llista. Finalment en un darrer comunicat , autoritza les activitats nàutiques i de plaer.

També ahir divendres, l’ARS (l’Agence Régionale de Santé)  va fer públic un nou informe sobre l’evolució de la pandèmia. Recordeu que el darrer l’havia fet públic dimarts passat. A Catalunya Nord, l’única novetat es un nou ingrès en cures intensives (reanimació) 5 persones continuen hospitalitzades i des del començament de la pandèmia s’han registrat 34 decessos.

A la Megaregió. actualment hi ha 7.676 persones infectades per coronavirus (covid-19) 351 persones hospitalitzades de les quals 80 ingressades en cures intensives (reanimació) des del començament de la pandèmia s’han registrat468 decessos + 3 en els darrers 3 dies.

A L’estat francès , ahir divendres es van registrar 104 decessos tots en mitjà hospitalàri. A més el ministeri ha tornar a fer noves correccions en les dades sobre decessos dels EHPAD + ESMS.i s’han restat 14 decessos, del total ,corresponents a establiments d’Ille de France.  Així doncs ahir divendres  s’havien registrat a l’estat francès 27.529 decessos : 17.342 en mitjà hospitalàri + 10.187 als EHPAD + EMS. Actualment a l’estat francès hi ha 141.919 persones infectades per coronavirus (covid-19) + 563 més en les darreres 24h.

Als Hospitals:  Actualment hi ha 19.861 persones hospitalitzades de les quals 2.203 estan ingressades en cures intensives (reanimació) 60.448 persones han rebut l’alta hospitalària +843 en les darreres 24h en quant als decessos ahir divendres es van registrar 108 decessos en total des del començament de la pandèmia s’han registrat 17.342. Com podeu veure no concorden els decessos a l’estat francès amb els del mitjà hospitalari de les darreres 24h. Això es degut a la correcció que han fet en els EHPAD + ESMS.

Als EHPAD + ESMS: Ahir divendres només van donar les dades dels decessos  registrats de s del començament de la pandèmia ,que son  10.187.

 

* Per acabar, com sempre us proposem, si us agraden, els mapes o xifres vàries possibilitats i detalls :

  1. La més oficial (del govern francès), que podeu consultar aquí
  2. Podeu consutar els de France Interque s’actualitzen cada dia i que trobareu aquí
  3. També podeu consultar, encara que hi ha sempre molta afluència i a vegades no es pot consultar l’actualització, el de Gèodes de  la SP (santè publique)que trobareu aquí
  4. També podeu consultar l’ evolució mundial de la pandèmia aquí

Podeu veure en vídeo un reportatge de la cadena ARTE sobre la pandèmia a tot el món.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.