Featured Video Play Icon

Comencem parlant de l’única diputada elegida ahir diumenge, per a la tercera circumscripció: Laurence Gayte (REM) és la cinquena dona elegida per a representar Catalunya Nord a l’Assemblée Nationale Les seues predecesores van ser:  Renée Soum (PS), Arlette Franco (RPR puis UMP), Jacqueline Irles (UMP) i  Ségolène Neuville (PS).

Louis Aliot ha estat elegit amb 452 vots més que la seua rival Christine Espert. L’anterior diputat, Fernand Siré havia aconseguit l seu mandat per només 445 vots. Així doncs, aquesta és una de les circumscripcions, on els resultats son sempre més disputats. Per exemple Arlette Franco , quan va ser elegida per primera vegada l’any 2002, només va tenir 910 vots més que el seu rival. Louis Aliot ha aconseguit 6.240 vots més que a la primera volta, mentre que la seua rival, ha aconseguit  6.569 vots més.

 A Catalunya Nord 191 municipis han estat guanyats per la République en Marche . El FN ha guanyat  en  35 municipis, 21 dels quals han votat per Louis Aliot .
En la segona volta de la Presidencial, Marine Le Pen havia guanyat en  62 municipis i Emmanuel Macron en 159.

Casafabre és l’únic municipi nord-català on el FN no ha rebut cap vot. Cal recordar que, a les eleccions presidencials, tampoc va donar cap vot a Marine Le Pen.

A Sautó (3a circumscripció) i a Teulis (4a circumscripció), els candidats  han quedat empatats amb un 12,36 % a Sautó i un 20,75 % a Teulis, dels inscrits, resultat que doncs no té conseqüències sobre el resultat final.

En quant a l’abstènció,  l’Alt Vernet (Perpinyà 2a circumscripció) és el campió d’aquesta amb un  66,17%. Per contra a Campossí , també de la segona circumscripció és on hi hagut més votants , amb només un  19,35% d’abstenció.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]