Featured Video Play Icon

Demà diumenge a les 12h a l’estació de Cervera de la Marenda, començarà,  el ‘Camí a la República’ un viatge a peu fins a Brussel·les , fins al Parlament €uropeu.  Una iniciativa sorgida de Rai López un activista de  les terres de l’Ebre, tal com podeu escoltar en el vídeo. La seua intenció és arribar al Parlament €uropeu, per denunciar el judici polític al procés independentista català i ‘per exigir la implementació de la República Catalana’ o la celebració d’un nou referèndum avalat per Europa.

Rai López té previst fer recorreguts diaris d’uns trenta quilòmetres. Durant un mes, farà aturades per les principals ciutats del cor d’Europa, ‘prioritzant aquelles que han tingut una simbologia especial a llarg de la història catalana’ (Perpinyà? Toluges?). El recorregut final que s’ha previst és de 1200 quilòmetres. Aixi mateix,  anima a altres persones a sumar-s’hi per demostrar ‘la unitat’ de l’independentisme.

Està previst que al llarg de la Setmana Santa s’arribi a París, des d’on s’emprendrà la marxa cap a la Casa de la República a Waterloo. Allí, esperen ser rebuts pel president Carles Puigdemont i els polítics exiliats per tal de traslladar-los tot el seu suport.

Un cop rebuts pel president, la columna partirà cap al Parlament Europeu, on s’ubicaran indefinidament fins que es compleixin les dos demandes de la reivindicació: La implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg en el judici al procés.

Rai López ha fet una crida als independentistes per tal que recolzin aquesta proposta, ‘us invito a que, si podeu, ens acompanyeu en aquesta marxa, ja sigui en la seva totalitat o per franges, hem de ser molts, hem de donar la imatge de l’independentisme unit i multitudinari’. Des que dimarts vam anunciar la marxa, molts han estat els que se’ns
han unit per tal de caminar amb nosaltres o oferir-nos el seu suport‘ afegia l’activista.

Aquells que ho vulguin es poden posar en contacte a través  de la web Camí a la República

L’itinerari de demà en Terres nord-catalanes serà el següent : Trobada a l’estació de tren de Cervera de la Marenda a les 12:00h, presentació i inici del recorregut.
Puig del Mas
Banyuls de Marenda
Port Vendres
Cotlliure, visita de la Tomba d’Antonio Machado, reconegut poeta republicà, lectura d’un poema i finalització de la marxa a Cotlliure, on faran nit..