Featured Video Play Icon

Avui dissabte, el col·lectiu 7 de novembre,  ha preparat el programa de la Diada nacional de Catalunya Nord. També crida a manifestar-se  per commemorar els 359 anys de la signatura del Tractat dels Pirineus que va partir en dos Catalunya. Aquesta es la única manifestació unitària que es fa a Catalunya Nord, i que, des de fa uns anys, és també el final del correllengua.

 

El programa d’aquesta diada és el segënt :

  • 16h00: Inici de la manifestació ‘Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans’ , que començarà a la  plaça de Catalunya

 

  • – 18h: Acte polític al Castellet : Parlaments amb Feliu Ventura (cantautor del País Valencià); Tomeu Martí (Obra Cultural Balear), lectura d’una carta del President d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart per Marcel Mauri (Vice-President d’Òmnium Cultural), i un membre del coŀlectiu 7 de novembre.
    – 19h: Marxa de torxes (del Castellet fins a la Casa Musical)

 

  • A les 20h, és farà el ja tradicional concert a la Casa Musicale, en el que participaran :

YEGG, és un grup de rock garage de Catalunya Nord. Utilitza en tota normalitat el francès, l’anglès i el català al moment de cantar.

Els Grollers de sa Factoria, que venen de Mallorca, interpreten temes populars d’arrel tradicional i temes propis, tant en estat pur com esquitxats per elements més propis del funk, de la rumba, del rock o fins i tot del punk. Els denominadors comuns són: l’interès per la cultura popular, el compromís amb la terra, la curiositat per conèixer altres cultures, la lluita contra qualsevol tipus d’opressió social, econòmica o cultural. Sobretot s’ha d’emfasitzar l’interès per la cultura, el que es reflecteix en la quantitat de melodies, de ritmes i d’instruments emprats: gralles, tarota, flabiol i tamborí, xeremies, trompeta, saxofon, guitarra, un baix, una bateria, una cantanti percussió. Ens arriben amb moltes ganes de Mallorca.

El Diluvi és un grup de música de folk modern que fusiona diversos estils musicals, com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d’arrel Valenciana. Amb instruments de la zona mediterrània com el violí, bandúrria, acordió diatònic, guitarra flamenca, guitarró i percussions de tota mena. Creant així un nou estil que anomenen i anomenem Mestissatge Mediterrani. El Diluvi viatja per tots els Països Catalans, caracteritzats i popularitzats pel peculiar homenatge al cantautor Alcoià Ovidi Montllor.

Us deixem un vídeo del grup mallorquí ‘Els Grollers de sa Factoria’ cantant ‘Es Vedrà’.

  • podeu veure actes complementaris a la segona notícia nostra