Featured Video Play Icon

Segons fonts del govern francès a l’estat francès, cada any, més de 216.000 dones són víctimes d’alguna mena de violència per part dels seus antics o actuals companys.  El món celebra avui com cada any, una jornada internacional de lluita contra la violència vers les dones, per recordar a les víctimes, però també per  intentar conscienciar a tothom d’aquest problema.

A Catalunya Nord, ahir dimarts l’ ODVEF66 (Observatoire Départemental des Violences Envers les Femmes) va fer una jornada d’informació. Avui el Collectif Droits des Femmes 66 format per les associacions (APEX, ASTI, ATTAC, LDH, MRAP, MFPF), partits polítics (EELV, NPA, PCF, PG, CUP) i sindicats (FSU, Solidaires, CGT)  organitza una vesprada contra aquestes violències:

proposta-cartell-290x290A les 18h faran un  ‘happening’ feminista, a la Plaça de la Victòria de Perpinyà, i una hora més tard a les 19h, faran una projecció-debat al cinema Castillet amb la pel·lícula ‘Que justice soit nôtre’ d’Alix Bénézech.

El debat serà co-animat per  ‘Collectif et le Planning Familial’ amb la presencia de Lise Jacquez  doctora en ciències de la informació i la comunicació.