A Perpinyà, dos cotxes de la policia vans ser apedregats el passat dimarts cap a les 19h30 al barri dels Camps de Mart. En declaracions al diari l’indépendant,  el comissari divisionari Yannick Janas, director departamental de la seguretat pública (DDSP), diu que ‘els fets van passar quan el conductor d’un vehicle es va negar a cooperar, durant un control policial. Els policies van seguir el vehicle, que van trobar abandonat al barri dels Camps de Mart. Policies municipals i nacionals van arribar al lloc, per tal de traslladar el vehicle a la ‘fourrière’ (diposit de cotxes trobat o multats en espera del propietari), i va ser llavors quan algú els va llançar unes pedres,que han trencat el parabrisa d’un vehicle municipal i el vidre lateral d’un vehicle d’Éta, però no hi hagut res més, segons diu, ni cap compromís, ni un enfrontament’.

Per banda seua, un policia municipal present al lloc dels fets a contat la seua versió anonimament al diari: ‘La policia nacional ens ha cridat per demanar-nos que donessim suport a un dels seus equips als HLM dels Camps de Mart, presa en part pels joves en el moment de la confiscació d’un vehicle. Estaven ‘îlotiers’ en el sector Ést de la ciutat,nosaltres efectuem patrulles quotidianes al barri. Hem arribat al  lloc els primers. Des de l’exterior, tot semblava tranquil. Però quan hem entrat, ens hem trobat confrontats a una quinzena de joves  de 17 a 25 anys. Un d’ells ha llançat una pedra de la talla d’un puny ,sobre el nostre Renault Kangoo, trencant el nostre parabrisa. El grup s’ha anat corrent fuguin del lloc. Cap de nosaltres no ha estat ferit. Tot ha anat molt de pressa. No hem tingut temps de tenir por. Després del apedregament, ens hem quedat al lloc, tal com estava previst fins al final de la missió. Finalment, cinc o sis cotxes de policia municipal eren presents sobre el terreny. Això representa una desena d’agents. Els homes de la policia nacional eren igualment una desena’.

Finalment, dimecres al vespre, mentre que l’enquesta prosseguia, un dels autors dels llançaments de pedres ha estat identificat. El propietari del vehicle en causa serà convocat a la comissaria i s’haurà d’explicar sobre el seu rebuig a ser controlat.

En un comunicat Alliance police nationale 66 diu que: ‘s’inquieta per la pujada de la violència en contra de les forces de l’ordre i denuncia aquest gènere de maquinacions. Els policies de Perpinyà han de poder intervenir en qualsevol barri de la ciutat sense que siguin sistemàticament el blanc de notoris delinqüents . Alliance police nationale 66, vol alertar a l’administració sobre els riscos que fa córrer als nostres col·legues imposant patrulles de dos funcionaris sobretot en aquest període d’estat d’urgència.’