Featured Video Play Icon

Ahir dimecres, els jutges  d’instrucció encarregats de l’enquesta sobre l’accident de Millars, van interrogar a diversos testimonis, a alguns nens víctimes d’aquest accident i a la conductora del Bus accidentat.

La conductora, només havia estat interrogada breument, degut a la seua salut, el passat 20 de desembre, quan encara estava hospitalitzada. Recordar que la dona, contràriament al que diuen alguns testimonis i la SNCF, sempre ha assegurat que la barrera estava oberta i que el semàfor i el senyal sonor no havia funcionat.

Ahir dimecres , va ser interrogada a la clínica de Tesà, on està ingressada. Els jutges van abandonar la clínica cap a les 17h 15 . Tal com va explicar el seu advocat Me Jean Codognés, va mantenir la seua versió,hi pot haver una hipòtesi on ningú no menteixi. Tot això passa en trenta segons. És doncs possible que efectivament, en moments diferents, la disfunció hagi pogut provocar aquesta contradicció‘.

Jean Codognés , també ha dit que, possiblement hi haurà altra reconstrucció de l’accident, encara que no s’ha anunciat oficialment:Seria summament important, es tracta d’un dossier que bàsicament es resoldrà mitjançant equacions matemàtiques, a què distancia va frenar el tren?, sabem que viatjava a 20 metres per segon, doncs segons la distància de la frenada, sabrem quan el conductor de la locomotora va percebre un perill.’

Quant a la conductora, Mé Codognés va dir: ‘és una prova, per a ella, recordar-se del drama, dels nens. Les cares dels nens la persegueixen. No sé si, després de tal situació, una persona es pot reconstituir, humanament. Conta també haver rebut, des del començament de l’assumpte, ‘200 cartes de francesos que conten ‘disfuncions de passos a nivell‘.

Els jutges, lògicament, no han fet cap comentari.

Els altres interrogats, ho van fer al tribunal de gran instància de Perpinyà, des de les 11h del matí.

De moment, la conductora del bus escolar, es l’única que ha estat posada en exàmen per lesions i homicidi imprudents.

En l’accident van morir 6 nens, tots de Sant Feliu d’Avall , que fa uns dies, van c rear una associació i que tres d’aquestes famílies estan defensades per Me Jehanne Collard.

Els jutges encarregats de la instrucció són dl Pôl d’accidents col·lectius de Marsella, així com el procurador de la República  Xavier Tarabeux.