16 regidors de l’ajuntament de Perpinyà, han estat protagonistes dels canvis que , a 18 mesos de les eleccions municipals, ha dut a terme el batlle, Jean Marc Pujol, que recordem ha fet públic el seu desig de presentar-se a la reelecció. Per això ha decidit procedir a una àmplia revisió al si dels seus equips ocupant-se de confiar certes delegacions a regidors molt propers, i prendre les seues distàncies amb els fidels de Romain Grau, antic primer adjunt, ara dipuitat de la primera circumscripció per LREM.

Així, el primer adjunt Pierre Parrat, a més de l’urbanisme, s’encarregarà de les grans obres i l’estratègica delegació de les eleccions.

L’adjunta Danielle Pagès conserva els recursos humans però també estarà a càrrec dels grans esdeveniments com la commemoració dels 80 anys de la Retirada, Perpinyà capital de la Sardana, i Perpinyà capital del vi.

Un altre pròxim al batlle, fins ara encarregat de les obres de neteja, Alain Gebhart , ha estat anomenat batlle del barri centre històric tot guardant la seva delegació. Reemplaçarà Caroline Ferrières-Sirère nova directora de gabinet i que deixa doncs el seu mandat, com a regidora.

També, diversos executius propers a la línia Wauquiez són promoguts com Christine Moulenat-Gavalda, presidenta dels LR 66. La fet batllessa dels barris Sud, entre els que es troba el molt estratègic sector del Molí de Vent.

El diari l’indépendant, pregunta si aquesta tàctica significa que, el batlle s’escora encara més a la dreta ? La resposta que ha obtingut és que no segons Jean Marc Pujol: ‘Continuo sent lliure i no em tanco. La meva anàlisi és sempre la mateixa : per guanyar a Louis Aliot i el Front nacional, necessitarem la unió dels Republicans, dels centristes i dels de LREM. Continuo sent un home de centre dreta‘. 

La fins ara, batllesa del barri sud, , Isabelle Noël-Marchesan , ha estat cesada, recordeu que també es ‘l’attachée’ parlamentaria de Romain Grau, i en aquesta remodelació, sembla que ha pagat les males relacions entre el batlle i Romain Grau. Segons el batlle: He intentat sortir d’aquesta situació però no era més possible. Dels setze regidors dels que ha canviat la delegació, és l’única que no ho ha acceptat. Hi havia una confusió entre el seu treball de batllessa de barri i les seues missions nacionals. El trastorn era manifest i la meva confiança estava rompuda

També hi ha altres canvis significatius: Per exemple  Pierre Barbés, encarregat de turisme , cuya  competència  torna a la comunitat urbana,’ s’encarrega de l’animació i la promoció de la  vila.

Un pol  de la cultura catalana es crearà   amb Josiane Cabanas a càrrec de  la llengua i la cultura catalana, Annabelle Brunet pren les relacions transfrontereres mentre que Virginie Barre serà la regidora referent per a les polítiques d’ensenyament del català.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.