Featured Video Play Icon

Dissabte passat el col·lectiu Nou-s Perpignan, que té com a objectiu aconseguir l’unió de l’esquerra en una sola candidatura a la batllia de Perpinyà, va organitzar un fòrum ‘per revitalitzar la democràcia local’ , que es va celebrar a la Plaça Rigaud de Perpinyà. Durant aquest fòrum, es van realitzar tallers i discussions al entorn, entre altres temes de l’exemplaritat dels elegits, i la participaciódels ciutadans en les decisions  municipals preses pels elegits.

Una altre de les coses que exigeix el col·lectiu es la constitució d’assembles de barri, que permetin als perpinyanesos participar en el desenvolupament de les polítiques municipals i impulsar determinats projectes.  Caroline Forgues (ex-Vélo en Têt), diu:Hem de donar-nos els mitjans per tenir espais on la gent pugui expressar-se perquè les seves idees siguin realment considerades per aquells que decideixin

Un altre que també pertany a aquest col·lectiu es el secretari departamental d’ Europe ecologie-Les Verts,es  Nicolas Berjoan que  assegura , que a Perpinyàhi ha una falta de democràcia, escandalosa‘.

El col·lectiu va convidar a participar en aquest fòrum a diversos representants de l’esquerra local. Els membres del secretariat comunista Françoise Fiter i Nicole Gaspons, van acceptar , Françoise Fiter, va declarar a l’indépendant que nosaltres treballem per aconseguir la concentració, ja que considerem necessari reunir a l’esquerra, al voltant  d’un projecte alternatiu i de progrés‘.

De moment, però, tot sembla indicar que aquesta unió de l’esquerra està encara molt lluny d’aconseguir-se.