Featured Video Play Icon

La presidenta del Conseil departamental, Hermeline Malherbe va presentar ahir dimecres les xifres del turisme 2018, remarcant que la freqüentació d’enguany ha baixat lleugerament entre un 1 i un 3%.

Per sector geogràfic la freqüentació ha pujat a Muntanya amb un 3% més, mentre que es el sector urbà on més ha baixat amb un 4% menys, al litoral també ha baixat en un 2% i a la vall tocant les muntanyes també, un 3%.

Pel que fa a la clientela de nacionalitat francesa, es comprova una alça de proximitat (de la Regió Occitanie), un estancament de les clienteles del Nord i de l’Est,i una baixada de les altres regions.

Pel que fa a les clienteles estrangeres, es comprova una alça de la clientela alemanya i belga, més espanyols a la costa i en muntanya i una baixada de la clientela britànica.

Per altre costat, en matèria d’allotjament i restauració, destaca amb una lleugera pujada de l’allotjament en les cadenes d’hotels i les residències de turisme, així com aquells que s’allotgen en mobil home.

Els pisos moblats etiquetats i les Gîtes de France, tenen una freqüentació estable
Els pisos moblats no etiquetats, i l’hostaleria anomenada familiar són en neta baixada. L’allotjament no comercial, és a dir, l’allotjament a les llars de familiars i d’amics i en residència secundària, és lleugerament menys utilitzat que l’any passat excepte el mes de setembre.

En el sector de la restauració, hi ha una disminució de l’assistència (-5% de mitjana), ben atenuat per dos bons mesos: agost i especialment setembre.

Pel que fa a les activitats turístiques complementàries , en el període de juny a setembre   hi hagut una baixada en la freqüentació de les visites culturals, com a  conseqüència de la canícula i de la baixada de les despeses turístiques,una freqüentació menor de les activitats vinculades al termalisme (de mitjana -3%) i un estancament de la freqüentació als cellers vitícoles. En canvi s’ha constatat una alça de les activitats vinculades a la posada en forma, de les activitats esportives de lleures, de les activitats nàutiques, dels clubs de platja…. així com dels desplaçaments en bici.

La presidenta ha recalcat :Fins i tot si l’any turístic no és encara acabat (vacances del Tots Sants i començament de la temporada d’hivern per les estacions de muntanya), el turisme a Catalunya Nord, fa prova d’una bona resistència. En un context socioeconòmic difícil, els seus principals actius estan relacionats amb un medi ambient preservat i amb una geografia de mar i muntanya, lloada pels turistes i pels professionals, segueixen seduint. Aquests nombrosos actius, juntament amb el treball dels professionals d’alta professionalització i l’allargament de la temporada, estan donant fruits.’

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.