Featured Video Play Icon

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) aprofita l’efemèride dels 30 anys d’existència per consolidar la seva presència digital i fer un pas endavant en la difusió, la projecció i la relació amb la ciutadania, gràcies a la renovació del web i a l’impuls de l’activitat a les xarxes socials. Facilitar l’accés a la informació i establir itineraris clars per a l’aprenentatge de la llengua catalana i els seus contextos socials d’ús són dos dels eixos fonamentals que han marcat la planificació i l’elaboració del nou web del Consorci.

Amb una estructura renovada, el replantejament dels continguts i una imatge que identifica la marca del Consorci, el nou web s’adapta a tot tipus de dispositius i a l’experiència de l’usuari, per fer més accessible i transparent la informació i explicar l’activitat del CPNL de manera integrada i en coherència amb els objectius de l’organització.

Un web amb vocació de servei
Donar servei a les persones que han arribat fa poc a Catalunya i que volen aprendre català és la prioritat del Consorci per a la Normalització Lingüística. Així, el web reflecteix i descriu els cursos de català per a adults, el catàleg de serveis (a empreses, administracions i entitats), el Voluntariat per la llengua i la promoció de l’ús, amb les campanyes corresponents, com a eixos troncals sobre els quals pivota tota l’activitat del CPNL. És amb aquesta vocació d’acolliment dels nous aprenents que el web dona protagonisme especial a l’atenció des dels punts de servei, accessibles a través del cercador de centres, amb la novetat que l’usuari sabrà quin punt de servei té més a prop.També amb l’objectiu de facilitar al màxim la informació, el cercador de cursos permet fer la selecció per codi postal i per nivell, i permet filtrar els resultats per dies de la setmana, franges horàries, modalitat i distància.

Navegar per tot el territori
La feina del Consorci per a la Normalització Lingüística destaca sobretot per la seva empremta al territori, a través dels 22 centres de normalització lingüística. És per això que el nou web disposa d’espais propis dels centres, visuals i ben esquematitzats, que permetran mostrar encara més l’activitat concreta de cada territori.En una imminent segona fase, alguns continguts del web es traduiran a castellà, anglès, francès, àrab i xinès, i el web s’anirà complementant amb més apartats.

Estratègia de posicionament

Amb una imatge moderna i renovada, el web acabat d’estrenar pretén actualitzar i millorar el posicionament de l’organització a Internet i apropar encara més els serveis a la ciutadania, d’una manera intuïtiva, àgil i dinàmica.

D’aquesta manera, es focalitza l’atenció cap al creixent nombre de seguidors a les xarxes socials, que supera els 55 mil a Facebook, els més de 34 mil a Twitter, els gairebé 9 mil a Instagram i els més de 500 subscriptors de Youtube. Xifres gens menyspreables que contribueixen a explicar, també, l’increment de descàrregues de pàgines web del CPNL, que el 2018 supera els 5,5 milions, un augment de l’11,3% respecte a les descàrregues del 2017.

Podeu veure en vídeo la celebració dels 30 anys.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.