Featured Video Play Icon

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha obert el termini per sol·licitar tres línies d’ajut per promoure l’ús del català :
Ajuts per a projectes d’entitats sense ànim de lucre per al foment de la llengua catalana El termini per sol·licitar ajuts per a projectes de foment del català   es tancarà el proper 22 de maig

La Direcció General de Política Lingüística convoca aquests ajuts amb l’objectiu de promoure actuacions preferentment en els àmbits laboral, empresarial, tecnològic, cultural i de lleure. També inclou actuacions que afavoreixin l’ús de la llengua, com tallers, grups de conversa, i accions de sensibilització. Finalment també es pot sol·licitar per a jornades sobre la llengua catalana i premis i reconeixements vinculats al foment de l’ús i la qualitat de la llengua.

L’import previst per a aquests ajuts és de 460.000 €uros. El 2018 Política Lingüística va donar suport a 82 projectes de foment de la llengua catalana presentats per 68 entitats i fundacions de Catalunya.

Aquests projectes que faciliten la presència i l’ús de la llengua catalana, en àmbits com el laboral, empresarial, de la joventut i del lleure, es poden consultar al portal Llengua Catalana

Ajuts per a la incorporació de la llengua catalana en productes tecnològics. El termini per sol·licitar subvencions per a iniciatives d’empreses que incorporin el català en productes tecnològics, especialment aplicacions i videojocs. La convocatòria es tancarà el 22 de maig.

L’objectiu de fer créixer l’oferta de productes digitals, especialment en aplicacions i videojocs. La dotació econòmica d’aquesta convocatòria és de 100.000 €uros que s’han de destinar a despeses de traducció, de correcció i de localització.

L’any 2018 es va donar suport a 16 empreses per a la incorporació de la llengua catalana en 19 productes tecnològics, especialment apps i videojocs.

Ajuts per a la traducció al català d’obres no literàries

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura  tancarà el termini de presentació de sol·licituds a la línia d’ajuts a la traducció al català d’obres no literàries  el proper 29 de novembre.

L’objectiu d’aquesta línia és incrementar l’oferta de llibres no literaris traduïts al català i s’adreça a empreses editorials i entitats editorials sense ànim de lucre privades. La dotació econòmica és d’un màxim de 150.000 €uros.

Política Lingüística dona suport a la traducció d’obres no literàries des de l’any 2015 i, des d’aquell moment, s’ha subvencionat la traducció de 136 obres no literàries, com 21 lliçons per al S.XXI de Yuval Noah Harari, La literatura des de dins de Suso de Toro, Com es fan les pel·lícules de Sidney Limet, Atles de cuina de Genny Gallo o les guies de viatge Explora Islàndia, Explora Praga, Explora Berlín, etc.

Totes les traduccions dutes a terme gràcies a aquests ajuts es poden consultar al portal Llengua catalana des d’on es poden demanar en préstec al Centre de Documentació de Política Lingüística.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.