Featured Video Play Icon

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha modificat mitjançant aquesta Resolució la convocatòria per a l’obtenció dels certificats de català corresponents a la convocatòria de 2020 a causa de l’allargament de l’estat d’alarma per l’emergència sanitària provocat per la COVID-19.

D’una banda, s’ha modificat el calendari de les proves i de la publicació de resultats dels certificats següents:

Certificat de nivell intermedi de català (B2).

Localitats: Barcelona, Fraga, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilanova i la Geltrú, i Perpinyà.

Data de la prova escrita: 3.10.2020.

Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.

Data de publicació de resultats: 21.12.2020.

Certificat de nivell de suficiència de català (C1).

Localitats: Barcelona, Figueres, Fraga, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Perpinyà.

Data de la prova escrita: 10.10.2020.

Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.

Data de publicació de resultats: 21.12.2020.

Certificat de nivell superior de català (C2).

Localitats: Barcelona, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilanova i la Geltrú.

Data de la prova escrita: 19.09.2020.

Data de la prova oral: es publicarà el dia de la prova escrita.

Data de publicació de resultats: 03.12.2020.

D’altra banda, s’han desconvocat les proves corresponents al 2020 per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana de nivell bàsic de català (A2) i de nivell elemental de català ( ). En aquests casos, les  inscripcions s’han traslladat d’ofici a la convocatòria de l’any 2021, i no caldrà que els examinands s’hi tornin a inscriure.

La Direcció General de Política Lingüística ha notificat personalment als 5.200 inscrits a les proves els canvis en les dates i les convocatòries.

En fer pública la modificació de calendari per l’inici de l’estat d’alarma, el Departament de Cultura va informar que les dates es mantindrien en la mesura que l’evolució de la crisi ho fes possible. L’actual resolució comporta la supressió de dues convocatòries i permet l’organització dels certificats que tenen un nombre més gran de persones inscrites. Així, la Direcció General de Política Lingüística podrà atendre en total el 94 % de les persones admeses a les proves.

Podeu consultar tota la informació sobre la convocatòria de certificats 2020 a l’apartat Acreditació de coneixements del portal Llengua catalana de Política Lingüística.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.