Featured Video Play Icon

La passada setmana, el forn solar d’Odelló, va complir 50 anys. Construit als anys 60, el forn, es un dels més gran del món. L’any 1970,  el laboratori Promès del CNRS es va establir aquí per estudiar el fenomen de les altes temperatures. Gràcies a la seva potència de 1000 Kw, la temperatura pot arribar fins als 3000 ºC.

50 anys després, amb motiu del seu aniversari, el laboratori ha obert les seues portes per permetre als visitants descobrir com funciona.

Cal recordar que, el forn solar d’Odelló és un dels dos més grans que existeixen juntament amb el forn solar de Parkent , que es troba a  Uzbekistan. amb els seus 54 metres d’alçada. Investigadors del CNRS i de la Universitat de Perpinyà utilitzen les seves capacitats per estudiar el comportament dels materials sotmesos a condicions extremes. Els camps d’investigació s’estenen a les indústries aeronàutiques i aeroespacials.

Alain Dollet, director del laboratori Promès , explica: ‘L’altra part que estudiem aquí, al laboratori d’Odelló,  l’energia solar, la seva conversió, el seu emmagatzematge i el seu transport‘ un tema crucial 50 anys desprès de la seua construcció.