Featured Video Play Icon

El passat 4 de juny, el govern francès va llançar la weboups.gouv.fr ‘. Malgrat que, aquest nom triat, pot fer sonriure , el seu objectiu es força seriós, ja que vol censar les principals dificultats trobades pels francesos en les seues relacions amb  l’administració. En la idea, la posada en marxa d’aquesta web  ha de permetre als usuaris evitar els errors o , de corregir-los fàcilment més aviat que d’encadenar els tramits laboriosos.

S’ha de destacar que la web, no només s’adreça als particulars si no que també té un apartat per a les empreses. En els dos casos, recull diverses situacions que comporten qüestions dividides per grups com per exemple : ‘m’estic canviant de casa‘ o  ‘ Declaro els meus impostos ‘ així com també , per exemple ‘ acabo d’arribar a França‘ . Així fins a 23 situacions  llistades, que tenen  una pàgina dedicada que indica els errors més freqüents i, especialment, el procediment a seguir per evitar (tornar) fer-los.

Segons el govern francès el dret a l’error,  es basa , a priori de la bona fe dels usuaris i reconeix la possibilitat per a cada francès d’enganyar-se en les seues declaracions a l’administració, sense córrer el risc d’una sanció des del primer error, tothom pot rectificar-ho espontàniament o durant un control.. Així doncs el govern vol ajudar a corregir aquests errors que es fan de bona fe i per primera vegada.