Featured Video Play Icon

Catalunya Nord, es un dels departaments més afectats per l’atur, per tant aquesta nova reforma de l’assegurança de l’atur  presentada ahir dimarts pel primer ministre  Edouard Philippe i  la ministra de treball Muriel Pénicaud, afectarà a molts nord-catalans.

El projecte de llei presentat , destaca sobretot per les condicions d’accés a la indemnització, degressivitat de les prestacions, acompanyament dels aturats, sistema de bonus-malus per a les empreses que recorrin als contractes curts.

Segon el primer ministre, l’objectiu primordial d’aquesta llei es reduir uns 150.000 /250.000 aturats , que cobren aquesta assegurança ,per aconseguir un estalvi de 3.400 milions d’euros durant el període 2019-2021.

Una reforma que, ha estat criticada per tothom i sobretot pels sindicats.  Edouard  Philippe , ha avançat que serà objecte d’un decret que és publicarà d’aquí al final d’estiu com a molt tard.

Fem un ràpid repàs a les mesures més polèmiques:

A partir de l’1 de novembre, caldrà haver treballat l’equivalent de sis mesos durant els 24 mesos  anteriors, per beneficiar-se de l subsidi d’atur i no  quatre mesos sobre els 28 mesos precedents, com fins ara. Això podria afectar al 11% dels beneficiaris, i estalviaria un total de 160 milions d’€uros.

També caldrà haver treballat sis mesos, al lloc d’un fins ara, durant el  període d’atur per veure la indemnització prolongada. També serà revisada la base de càlcul de la prestació de l’atur. UNa mesura aquesta que entrarà en vigor el pròxim 1 d’abril del 2020.

Els dirigents d’empresa (cadres) també veuren reduït el montant de la seua indenmització.

Un bonus-malus, per l’ús de contractes curts per a les empreses.

Es reforçarà els efectius de Pôle Emploi.  Així es contractarà a més de 1.000 nous consellers per acompanyar a l’aturat. Així mateix a partir de l’1 de gener 2020, els consellers van a proposar dues mitges jornades d’acompanyament intensiu als aturats que ho desitgen, durant les  quatre primeres setmanes a la seua  inscripció a Pôle Emploi.

Podeu consultar sencer el projecte de llei presentat ahir aquí (PDF en Francès) i en vídeo, també en francès, la reforma amb més detalls.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.