Featured Video Play Icon

Ahir dimecres, el ministeri de l’eduació nacional, va fer públics els resultats de la classificació dels liceus. La classificació es va dur a terme segons els porcentatges d’aprobats del Baccalauréat, però també s’hi avalua  la manera com les institucions acompanyen els alumnes de segon fins al  baccalauréat.

Fem un repàs a aquesta classificació a Catalunya Nord : El primer liceu públic  general i tecnològic és el liceu Pierre de Cobertin de Font Romeu amb un 95% d’aprovats, el segons és el liceu el de Canet de Rosselló Rosa Luxembourg amb un 92%; François Aragó de Perpinyà juntament amb  el liceu de Prada de Conflent Charles Renouvier,  ocupen la tercera plaça ex-aequo , amb un 91%.

Com cada any l’encapçalen els liceus privats de: Saint-Louis de Gonzague Sainte Louise de Marillac amb el 100% i el liceu  Notre-Dame de Bon-secours amb el 96% d’aprovats.  Saint Louis de Gonzague és el primer en l’acompanyament dels alumnes de segon durant tot el recorregut fins a l’obtenció del BAC amb una taxa del 83%. El segon  es un liceu públic :  el de Canet de Rosselló Rosa Luxembourg, amb un 82%. 

Als liceus professionals és el liceu de Ceret Déodat de Séverac el que arriba en primera posició  amb un 87%  seguit del de Font Romeu  Pierre de Cobertin amb un 85% . Com l’any passat , amb un 96% arriba en primer lloc el liceu privat  Sainte Louise de Marillac i també és el primer en l’acompanyament dels alumnes de segon durant tot el recorregut fins a l’obtenció del BAC amb una taxa del 67%.