Comença l’agost, el mes de vacances per als polítics i la justícia perquè és quan cessa l’activitat parlamentària i es tanquen les portes dels tribunals, mentre hi ha una Sentència dels presos polítics pendent i aquests a la presó.  La mirada a Catalunya segueix activa perquè l’equip de Foreign Friends of Catalonia, format per voluntaris i col.laboradors, tots socis, continua treballant, de forma altruista, per tal d’informar de la situació del país i dels presos polítics/ques i exiliats/des. @foreign_cat també fa arribar als seus 21,7K seguidors els tuits, les notícies, les reaccions i el suport informatiu internacional. Els ‘anomenats ambaixadors de Catalunya’, com així  s’anomenen els FF al seu perfil de Twitter fan una gran tasca de traducció d’informació del català a molts idiomes i a l’inrevés. Unes opinions internacionals que, moltes vegades, acaben sent bones notícies per a CAT i les quals ofereixen un respir als catalans/es que viuen la repressió.

Foreign Friends en la seva tasca de relacions internacionals vol suggerir als catalans/es que viatgin fora de CAT aquestes vacances i/o als que es quedin a casa que informin de l’actualitat del procés als residents i/o estrangers de fora i dins de Catalunya.
Pel proper mes de setembre, Foreign Friends of Catalonia està preparant un seguit de debats temàtics dels quals us n’informarem, pròximament, i laDiada Foreign Friends 2019′. 

Així, com també està fent una cerca de famílies d’acollida per a les persones estrangeres que vulguin participar l’11 de Setembre i/o bé conèixer la realitat del país. Com cita FF ‘casa nostra és casa vostra si és que hi ha cases d’algú’.
Sí voleu oferir acolliment per la Diada Foreign 2019 i residiu a la ciutat de Barcelona, us podeu posar en contacte enviant un correu a housing.foreignfriends@gmail.com
Des d’Alemanya, Charlotte Berger i tot l’equip de FF ens defineixen a Foreign Friends of Catalonia com a: una associació en la qual el seu principal objectiu és crear una xarxa internacional de ciutadans independents d’arreu del món, compromesos amb la defensa dels drets i llibertats i el dret d’autodeterminació. Es tracta d’una xarxa absolutament transversal que no es troba adscrita a cap partit polític i que s’inspira en la lluita pacífica del poble català‘.

Recentment, Foreign Friends of Catalonia ha estrenat web que, a més de ser el seu canal de comunicació, permet adherir-se a l’associació que, en quinze dies, ha registrat 377 associats/des. Foreign Friends convida tant els catalans/es com a les persones d”altres països a fer-se’n soci i a formar-ne part des d’aquí

L’Associació està formada tant per voluntaris com per col.laboradors, tots socis, de Bèlgica, Canadà, Catalunya, Croàcia, Euskadi, França, Itàlia, Alemanya, Letònia, Holanda, Noruega, Portugal, Espanya, Suècia, Suïssa, Anglaterra, Japó, Líban, USA, Brasil i l Catalunya Nord. Tots ells aporten a Foreign Friends of Catalonia el seu coneixement implicant-se en diferents projectes com són els següents:

‘Come, See and Talk’  que va destinat a periodistes freelance que vulguin venir a Catalunya a fi de documentar-se per als seus articles. I com a exemple, us apropem a l’experiència amb FF i opinió del periodista Karl Drabbe de Flandes:Foreign Friends va contactar amb mi, tot i que no recordo com i amb qui. Però, per descomptat recomanaria als periodistes freelance que es comuniquessin amb Foreign Friends, atès que em va ajudar molt a preparar les entrevistes facilitant-me els contactes. La gent a Flandes sap que hi ha presoners polítics, però no sap del judici. Hi ha un sentiment general vers la injustícia cap a Catalunya i els catalans, tot i que no saben els detalls. És important ser proactiu i contactar amb tots els diaris d’europa, principalment, amb els mitjans en línia, a més dels convencionals i tradicionals. <No us rendiu! Seguiu! La vostra lluita és justa!

‘Come, Research and Talk’ adreçat als estudiants de tesi i postgraus i als acadèmics d’arreu del món que facin estudis de Catalunya. Com a experiència acadèmica el professor italià Patrizio Rigobon ens explica que: Compto amb una xarxa d’amics de Catalunya que coneixen la seva realitat per tal de comunicar-la a l’estranger tal com és i no des del punt de vista madrileny. Pocs italians coneixen la situació de Catalunya. En general, a Itàlia se’n sap molt poc. Però, cada vegada hi ha a Catalunya més italians com a residents i turistes la qual cosa pot fer canviar les coses, poc a poc.  Si en les manifestacions els catalans defensen el dret a decidir, com ho han fet fins ara, i la idea de Catalunya com a nació, estic convençut que el suport dels països europeus serà proporcional al grau de mobilització de la societat catalana

‘Welcome Foreign Friends’ és un programa per facilitar contactes i intercanvis entre els associats que s’hi vulguin adherir. I amb un ‘welcome’ rebem les vivències d’alguns col.laboradors- socis a FF.  Comencem per la d’en @comincini_Giacomo Comincini, de 19 anys d’edat i d’Itàlia: ‘els vídeos d’Òmnium en anglès publicats a la xarxa social després de l’1-O i del 27-O van fer solidaritzar-me amb Catalunya, així com cercar grups d’estrangers. Gràcies a la feina de la comunitat italo-catalana i a les iniciatives cíviques impulsades considero que s’està guanyant suport del progressisme. Així, ho demostra la moció aprovada pel Parlament del Piemont. Però, queda encara molt per fer. <No dubteu quan us diuen que el món us mira. Continueu amb el civisme i la unitat i guanyareu!>
@MonikaDiethelm Monika Diethelm de Suïssa explica que: Foreign Friends em va sol.licitar la meva col.laboració amb la traducció de tuits del català a l‘alemany. Aquest fet el vaig agrair molt perquè sempre havia pensat en ajudar el poble català informant sobre els esdeveniments. No crec que el poble suís estigui ben informat sobre Catalunya. Però, molta gent està interessada, especialment, en temes com la democrácia, les llibertats i els drets humans.<Continueu lluitant per la independència perqué #NomesRepúblicaÉsLlibertat. Us admiro.>
@Klinkmi Michaela Klinkert d’Alemanya indica que: Foreign Friends em va convidar a la Diada 2018 perquè havia escrit uns tuits vers la repressió en diverses llengües (DE, EN, ES). Malauradament, la majoria d’alemanys no coneixen bé la problemàtica. Però, Seguim! <Sou vosaltres qui heu de donar a conèixer la situació de CAT, tot i que nosaltres estarem amb vosaltres.>
@Weckmann01 Matthias Krause d’Alemanya manifesta que: ‘després de veure les imatges del primer d’octubre volia saber-ne més del conflicte català. Els mitjans alemanys no en parlaven gaire i vaig cercar a Twitter informació. És així com Foreign Friends va contactar amb mi. Em va preguntar si volia ajudar i vaig contestat que sí. També em vaig fer soci i col·laborador. Els ciutadans alemanys no coneixen la situació actual a Catalunya. Els grans mitjans no en parlen gaire. I si en parlen ho fan molt sovint a favor d’Espanya. Només alguns mitjans petits sobretot d’esquerra informen objectivament sobre la situació de Catalunya. Voldria dir als catalans que els admiro pel que fan i pel seu coratge. <Espero que la seva lluita sigui sempre pacífica i els desitjo tota la paciència necessària per a continuar fins al final.‘>
De la web destaquem la secció de continguts. Aquesta compta amb molta documentació i bibliografia en els apartats tuits, articles, blogs, llibres, manifestos i vídeos. Concretament, en els tuits i els articles es pot consultar informació i les notícies de la premsa internacional.
Charlotte Berger, de professió consultora. professora i naturòpata,  introdueix  un nou concepte de relacions internacionals:la diplomàcia de proximitat de Foreign Friends: ‘es tracta d’un tipus de relacions internacionals que tothom pot exercir. Consisteix en posar els nostres àmbits privats al servei de la col.lectivitat a fi de fomentar l’intercanvi i el coneixement mutu entre els pobles. Catalunya és un laboratori del món’.  Per a Berger els principals objectius de Foreign Friends of Catalonia són fer créixer la xarxa internacional, crear una xarxa de cases amb portes obertes i oferir als associats l’oportunitat de viatjar per a intercanviar idees, experiències i nous projectes‘.
A Foreign Friends els moul’admiració vers un país que demostra, dia a dia, que els valors immaterials com la dignitat, la coherència, la tenacitat i el pacifisme encara tenen sentit.’
La gran força de Catalunya és l’energia i la voluntarietat del seu poble perquè sempre es mostra disposat a col.laborar i a treballar.
Perquè amb Foreign Friends la veu de Catalunya viatja arreu del món acompanyada de la mirada internacional.

Moltes gràcies a tot l’equip de Foreign Friends of Catalonia pel vostre gran treball i per la germanor que impregna la vostra exquisida tasca de relacions internacionals, amb una excel.lent diplomàcia de proximitat.

Rusc d’abella

Més informació a:

Twitter: @foreign_cat 

Instagram: @foreignfriendsofcatalonia

Web: https://foreignfriends.cat
Canal Telegram:
https://t.me/ForeignCatNews
Podeu trobar una selecció de noticies en diferents idiomes (En/fR/it/alemany) i els dies de concentracions es pengen fotografies.

Per fer-vos socis a https://foreignfriends.cat/vull-participar-hi-2/

 

 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.