Viatge de dos dies  del President de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la Mega regió, que començarà oficialment demà diumenge a Narbona , amb una reunió amb la presidenta del Conseil Regional Carole Delga. Els dos presidents analitzaran la situació política a Catalunya i Occitània i signaran una carta d’intencions per reforçar la cooperació bilateral entre els dos territoris. El document és previ a la signatura d’un conveni de cooperació transfronterera entre el Govern de la Generalitat i el Consell Regional Occitània. En virtut d’aquest acord els dos executius faran actuacions conjuntes per promoure els interessos dels dos territoris davant les instàncies comunitàries i es desenvoluparan projectes comuns que beneficiïn els agents catalans i occitans en àmbits prioritaris com el transport, especialment el ferroviari, l’ensenyament, la mobilitat laboral, la llengua o l’ajut a les persones refugiades.

L’acord s’emmarca en els lligams històrics dels dos territoris i les relacions de proximitat que desenvolupen des de l’any 1983 a través de la Comunitat de Treball dels Pirineus i, posteriorment, de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, entre d’altres. El maig de 2015 la Generalitat i la Regió Llenguadoc-Rosselló van signar un conveni de cooperació que ara es vol ampliar i reforçar amb la Mega Regió.

L’estada del president Puigdemont finalitzarà a Tolosa de Llenguadoc  amb la reunió de treball que mantindrà el dilluns amb  MEDEF Occitanie, la patronal dels empresaris de la Mega regió.

 

  • NDLR: Esperem bones notícies, ja demà o també a l’anunciat ‘conveni’, sense hi creure gaire: assumptes CONCRETS (no paraules) nord-catalans pendents a més de l’economie: el nom (‘… clar que sí’ LL. LL), la llengua (pràctica diària i ensenyament), el logo…