Featured Video Play Icon

L’ajuntament de Perpinyà ha decidit atorgar nous mercats per a una restauració de millor qualitat, a les cantines escolars : més producte bio, més productes locals i de pròximitat. La conseqüència a tots aquests canvis és que la factura pujar , per a tothom, però sobretot per a les famílies més pobres.

Així les 900 famílies que, fins ara pagaven 97 cèntims, el pròxim curs pagaran 1,80€. Justament, és això el que denuncien els sindicats SE-Unsa, FCPE i DDEN.   Tal com diu Nadia Faye: ‘El que ens molesta és l’augment, que  passa del simple al doble’. La secretària departamental de l’Unsa ha començat un diàleg amb l’ajuntament. ‘Es comprèn bé que si es vol fer millors àpats, això té un cost, però pensem que l’ajuntament, té altres palanques a accionar per compensar aquest augment per a les famílies més pobres, sense fer tanmateix portar la càrrega sobre les famílies que tenen més diners’.

Pel seu costat, l’ajuntament recorda que fa 4 anys, que no augmenta el preu dels àpats. Segons explica Nathalie Beaufils, encarregada de les escoles i la infancia a Perpinyà, no es tracta de martellejar les famílies més pobres sinó només d’efectuar  un reequilibri. Si ha decidit impactar , a les famílies amb menors ingressos ‘és perquè el preu per a aquelles famílies eren verdaderament  molt baix‘.

Actualment , l’ajuntament pren en càrrec el 80% del preu dels àpats, en total significa 900.000 €uros , sense comptar el cost del personal  de restauració. Si el preu de l’àpat augmenta per a tothom, no augmenta de la mateixa manera.

En altres paraules, més el preu de l’àpat actual és elevat menys pujarà . Per exemple, una família que paga 2€30 per a un àpat haurà de pagar 2€49 al pròxim curs. Són 19 cèntims més per dia i una mica menys de 35 €uros anualment. Per a les famílies, amb els  ingressos més elevats, l’àpat no hauria de superar els 3€80.

L’ajuntament recorda que aquesta pujada està vinculada al canvi de proveïdors que entrarà en vigor al  pròxim. curs . La part del bio hauria de passar de 20% a 40%. Productes lactis procedents de proximitat i els productors locals seran igualment afegits als àpats.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.