Featured Video Play Icon

El Sydetom (que processa i recupera els residus de tot el departament) va presentar el seu projecte amb un cost de 26 milions d’€uros per proporcionar calefacció i refrigeració a empreses i edificis públics de la combustió de residus.

És un projecte de desenvolupament durable, on aquesta xarxa  de calor serà també font de serioses economies per al Sydetom que invertirà un total de 19,8M d’€uros en la transformació de l’incinerador i el transport del calor fins a Torremila.

El projecte te un cost total de 26 milions d’€uros: el Sydetom invertirà 7 milions en la transformació de l’incinerador de Calce i recuperar el calor produit per la conbustió de les deixalles sense reciclar. També finançarà 12,8 milions en el transport d’aquesta calor, fins a la zona industrial de Torremila a prop de l’aeroport. Per banda seua, el distribuïdor Dalkia, filial d’EDF, assegurarà el circuit de distribució a Torremila i fins a l’ alt Vernet passant sota l’autopista, tot per 6 milions d’€uros.

El Sydetom finançarà la més gran part de la inversió, ja que sap que un  30% seran subvencionats per l’Ademe (l’agence de l’environnement et de la maîtrise de l’énergie)  i la Regió Occitanie.

Podeu veure el vídeo que explica aquest projecte (en francès)