El pròxim divendres el teatre de l’Arxipèlag, estarà de festa ja que celebrarà la seua 1.000 representacó en 8 anys, d’existència. Una bona xifra, que consagra a aquest teatre com un important actor del món cultural perpinyanès. Més discutit es els eu paper en la cultura catalana, ja que, malgrat que  tan el seu actual director , Borja Sitjà, con l’anterior, Domènec Reixach  son catalans, no han fet molt per la nostra cultura, ans el contrari.

Cal recordar que el teatre de l’Arxipèlag va ser inaugurat  el 10 d’octubre del 2011, gràcies a l’empeny del batlle Joan Pau Alduy, que volia un gran teatre per la ciutat. Va ser designat  pels arquitectes  Jean Nouvel i Brigitte Metra, i el seu cost , que va ser considerat onerós va ser de 42 milions d’€uros per a un afor de 1150 places.

En les 1.000 actuacions han congregat a uns 655.000 espectadors . L’àmbit cultural també ha estimulat una certa economia amb el desenvolupament de indrets  de vida nocturna al seu entorn. 16 bars, 13 restaurants i 2 clubs formen ara l’associació Quartier Arxipèlag.

NDLR: També toca recordar que, des de llavors i segons les pròpia paraules del llavors Batlle de Perpinyà (al video entrevistat pel nettvcat) Joan Pau Alduy ‘Hi haurà un 25% de coses en català‘… que ningú va complir!