El passat dimarts, el tribunal administratiu de Perpinyà, va donar la raó al grup de regidors de l’oposició de l’ajuntament del Barcarès, agrupats sota el nom de ‘Le citoyen barcarésien’ que havien demanat, dipositant-hi una instància, que anul·lés aquesta deliberació.

El tribunal considera que el consell  municipal no ha estat informat precisament del motiu d’aquesta deliberació que, segons els advocats de la municipalitat, és deguda a  ‘la posada en examen de la Sra. Ferrand, l’abril de 2013, per a fets relatius a la transmissió de mercats públics per la col·lectivitat’.

La justícia ordena igualment el municipi del Barcarès ‘a reclamar a Joëlle Ferrand, els  diners que li haurien estat pagats que ho haurien estat als seus consells (dels quals no es coneix l’import), en aplicació de la dita deliberació, en un termini de tres mesos a partir de la notificació d’aquesta sentencia’. Tot i ,que ho matisa i relativisa afegint ‘excepte si, en aquest termini de 3 mesos, el consell municipal concedeix ‘en condicions regulars’ una nova protecció a la interessada’.