Featured Video Play Icon

Hi ha alguns batlles que han aconseguit ser elegits a la primera volta :

A Banyuls de la Marenda, Jean-Michel Solé ha estat elegit batlle amb un 65% i per tant no hi haurà segona volta
Al Barcarés l’actual batlle Alain Ferrand, ha estat elegit amb un 60%. la seua dona Joëlle Ferrand ha obtingut un 29% dels vots.
A Vilanova de la Raó Jacqueline Irles obté un 71% dels vots i és doncs elegida,  A  Prada de Conflent Jean Castex obté el 74% (elegit). A Tuïr René Olive elegoit al primer torn amb el 74,51% dels vots
A Bompàs Laurence Ausina elegida al primer torn amb un 53% dels vots. A Font Romeu hi haurà nou batlle Alain Luneau (51%) ha guanyat al batlle sortint Jean-Louis Démelin, que només ha obtingut un 34%.
A Cabestany, Jean Vila reelegit al primer torn amb el 57% dels vots.
A Cotlliure Guy Llobet amb un 65% ha guanyat les eleccions
A Argelers de la Marenda Antoine Parra elegit al primer torn amb un 60%                      A Canet de Rosselló Stéphane Loda elegit al primer torn amb un 67,37% dels vots.
A Estagell el batlle sortint Roger Ferrer es reelegit amb un 58% dels vots
A Illa el batlle es reelegit a la primera volta: William Burghoffer obté un 59%.                                A Sant Cebrià Thierry Del Poso reelegit al primera volta amb el 63,56%.

*Com era previst ja que només hi havia una llista a Sant Esteve del Monestir, Robert Vila es el nou batlle i a Santa Maria la Mar Edmond Jorda,també elegit ja que només es presentava ell.A Alenyà que també hi havia només una llista M. Jean-André Magdalou serà el batlle, a Pollestres també amb una llista el batlle serà . M. Jean-Charles Moriconi. 

* Hi haurà segona volta a :

A Ceret hi haurà segona volta : Michel Coste (DVG) arriba primer (46%). seguit de Patrick Puigmal (DIV) 31% i Jean-Jacques Planes (DIV) 23%.
A Sant Llorenç de la Salanca hi haurà segon torn: Alain Got, el batlle sortin amb 36% tindrà a Franck Sasot (31%),i Laurence Gossard-Delonca (23%) com a rivals al segon torn.
A Elna Nicolas Gracia arriba primer amb el 48,86% . el batlle sortint Yves Barniol, recull un 29,22% , seguit de Jean-Claude Pairet amb el 21,87%.
A Ribesaltes hi haurà segona volta, el batlle Jacques Bascou arriba en primer lloc amb el 44%, Joël Diago (DIV) es segon 21,17% ,Mickaël Valade (UG) 17% et Julien Potel (RN) 14%.
Als Banys d’Arles Alexandre Reynal 41% ,Marie Costa (37%) i Annick Barboteu (21%).
A Pià el batlle sortin Michel Maffre (DVG) arriba en segona posició (32%) en primea posició Jérôme Palmade (DIV). René Martinez (DIV) 25%

* A Perpinyà tal com estava + o – anunciat pels sondejos: Louis Aliot (35,65%) Jean-Marc Pujol (18,44%.), Agnès Langevine (14,51 %),  Romain Grau ( 13,17 %, ),  Caroline Forgues (6,58%), Clotilde Ripoull (6 %).

* Poden continuar al segon torn, a Perpinyà, quatre llistes (que també poden protagonitzar fusions): Louis Aliot (RN), Jean-Marc Pujol (LR), Agnès Langevine (EELV) i Romain Grau (LREM). S’ha de recalcar que, Louis Aliot té 17 punts més que el batlle sortint iperò només 2 més qua a les precedents eleccions municipals.

Sorprenentment Aliot diu que està convençut que no hi haurà segona volta i suspèn la campanya (com la seua cap Marina Lepen).

Per la seua banda el batlle sortin Jean Marc Pujol demana  una ‘retirada republicana‘ ja que assegura que ell pot batre a Louis Aliot. Per aixó demana que tots els que han votat a les altres llistes, és a dir a les de Langevine, Grau, Forgues, Ripoull, Amiel, etc votin per ell al segon torn. Podeu veure les seves declaracions a France 3 Pays Catalan en vídeo.

Sembla que, el segon torn es podria ajornar, segons va insinuar ahir Édouard Philippe, el primer ministre. La presidenta de la Regió vol que s’anul·li el segon torn, cop molt poc probable, no veiem com es podria imposar un canvi tan gros (un torn únic i a més a més a posterioroi, sense que no ho sabessi la gent abans de votar al primer torn)!

Aquest son els primcipals resultats. Podeu consultar els resultats oficials del ministeri de l’interior  aquí.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.