Featured Video Play Icon

Moltes són les coses que canviaran d’aquí dos dies a l’estat francès. Farem un repàs de les més importants però podeu consultar aquí el dossier sencer publicat per l’INC (Institut  national de la comsommation) :

Llei de l’alimentació: A partir de l’1 de gener de 2019, i per a una durada de dos anys, a títol d’experimentació, certes promocions sobre els productes alimentaris seran limitades.

Impostos : A partir de gener de 2019, entra en vigor  la retenció de l’impost sobre la renda. ( prélèvement à la source de l’impôt sur le revenu ) La taxa de deducció s’aplicarà directament al vostre salari. Aquesta taxa es calcula a partir de la vostra declaració fiscal de 2018, sobre els ingressos que  heu declarat  el 2017. La taxa de deducció, l’import de la deducció, el salari abans i després de la deducció s’indicarà a la vostra fulla salarial.

La carta recomanada electrònica : Des de l’1 de gener de 2019, la tramesa d’una carta recomanada electrònica és equivalent a la tramesa d’una carta recomanada ‘paper’

Treball : Hores suplementàries exonerades i baixada de la CSG  l’ Smic horari passa de 9,88 a 10,03 €uros bruts (+1,5%), i el Smic mensual de 1.498 a 1.521 €uros sobre la base de 35 hores setmanals. En net, l’alça serà de 16 €uros a 1.204 €uros.

Incitacions a treballar fins a 63 anys Les pensions bàsiques es revaloritzaran un 0,3%, molt menys que la inflació. Aquesta sub indexació també afecta determinats règims complementaris (treballadors autònoms, treballadors de la construcció, treballadors de contractes de servei públic), així com pensions i prestacions per discapacitat per accidents de treball o malalties professionals.

Baixada de les tarifes reglamentades del gas de prop de 2% El xec energia haurà augmentat de 50 €uros i es beneficiarà a 5,8 milions de llars per pagar les seues factures d’energia o dels treballs de renovació energètica.

Vida quotidiana:  El preu de venda de les pròtesis auditives serà de 1.300 €uros. El reemborsament mínim per la Seguretat social i les complementaries passarà de 199,71 a 300 €uros. Per als nens fins a 20 anys complerts, aquests dos imports s’alinearan a 1.400 €uros..
– Es prohibirà la compra, ús i emmagatzematge de productes fitosanitaris (pesticides sintètics) a particulars i jardiners domèstics. Els productes es poden recuperar per processar-los mitjançant canals de reciclatge especialitzats.
-El preu del paquet de Marlboro Red (grup Philip Morris) puja 20 cèntims(de 8 a 8,20 euros).

 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.