Dissabte passat el sindicat CGT, que dona suport als carters de la Vall de l’Aglí que estan de vaga des de fa ja 7 setmanes, va organitzar una caravana que va realitzar aturades davant La Poste de Ribesaltes, Espirà de l’Aglí, Parestortes, Clairà i Salelles; per arribar al migdia a Cabestany, on van acabar el seu recorregut.  Arribats a Cabestany, es van manifestar davant La Poste, acompanyats d’usuaris així com d’una representació de la majoria municipal de la vila.

Com va manifestar el representant de la CGT, Alexandre Pignon: ‘Hem recollit 2000 firmes per la nostra petició de suport, així com nombroses donacions de part de comerciants i de particulars per a una tómbola. Estem feliços de comprovar la solidaritat dels usuaris envers el nostre combat. Això prova que, la nostra lluita és justa. la direcció refusa negociar amb nosaltres. Si hagués més llocs de treball per a carters, podríem millorar aquest servei públic. Aquesta és la causa d’aquest conflicte. Al departament, hem vist com desapareixien 200 llocs de treball en tres anys mentre que La Poste s’han embutxacat durant el mateix període un pot de 990 milions d’€uros via CICE (Crédit impôt compétitivité emploi). Un centenar de llocs de treball nous serien necessàries per posar un servei públic postal de qualitat al servei de cada ciutadà, si trobéssim una bona qualitat a la feina’.

Recordar que, els carters en vaga, exigeixen l’aturada de totes les reorganitzacions que estan en marxa i les previstes per més endavant. Per això fan una crida a tots els carters nord-catalans, als elegits i als usuaris a sostenir-los el pròxim dijous davant la prefectura de Perpinyà i el pròxim dissabte a Cabestany on faran un debat públic sobre ‘Les assises per un service public de la Poste’ a Catalunya Nord .