Featured Video Play Icon

El Consorci per a la Normalització Lingüística obre les inscripcions per als cursos de català del primer trimestre de l’any 2019 a tot Catalunya mitjançant els seus 22 centres, amb una oferta centrada prioritàriament en els nivells inicials i bàsics, que són els que més s’adrecen a oferir a la població immigrada la capacitació per entendre i poder usar el català. Amb aquesta oferta, el Consorci referma l’aposta per la llengua com a eina de cohesió social.

L’oferta també inclou la resta de nivells, des del nivell elemental al nivell superior, ii cursos específics, en modalitat presencial i en línia. La majoria de cursos que s’inicien el mes de gener són la continuïtat de mòduls iniciats en la convocatòria anterior del mes de setembre, que permeten la incorporació de nous aprenents.

Els cursos generals (des de l’inicial al superior) s’ofereixen en les modalitats presencial, en línia , o també mitjançant el Parla.cat, i també combinada, i disposen de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR) i l’equivalència amb elscertificats de la Direcció General de Política Lingüística.

El web del CPNL disposa d’un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat. La inscripció als cursos del CPNL s’inicia a mitjan novembre fins a finals de desembre. Per a més informació i atenció personalitzada, es pot accedir a qualsevol dels22 centres de normalització lingüística de tot Catalunya.

Com a novetat, i en la línia d’assolir els objectius marcats, la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística estan desenvolupant un curs de català oral adreçat a persones gens o poc alfabetitzades, que permeti l’adquisició de la competència bàsica de comprensió i expressió oral de la llengua, que s’implementarà amb una prova pilot a partir de gener en alguns centres de la xarxa territorial del Consorci, amb la finalitat d’incorporar-lo més endavant a l’oferta general.

Per incentivar la continuïtat de l’aprenentatge i l’obtenció d’un nivell de coneixements, el Consorci ofereix la matrícula gratuïta del nivell bàsic 3 als alumnes que han fet el bàsic 1 i el bàsic 2 durant els 11 mesos anteriors. També fa una aposta clara per facilitar l’aprenentatge amb la baixada de la ràtio d’alumnes per curs amb l’objectiu que aquesta mesura afavoreixi la consolidació i l’assoliment de les habilitats lingüístiques.

Les mesures d’innovació introduïdes en l’actual oferta de cursos i el disseny de noves modalitats formatives s’inscriuen en el programa ÈLIA, Estratègies de Llengua i Aprenentatge, de la Direcció General de Política Lingüística, desenvolupat per adaptar l’oferta de cursos de manera més ajustada a la realitat del país i a les necessitats dels ciutadans.

D’altra banda, el CPNL ofereix l’adaptació de cursos a mida a les organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, que faciliten la bona atenció a la clientela i la millora de les competències empresarials. L’oferta més vinculada al món professional s’orienta a millorar l’expressió oral i l’expressió escrita, així com a la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.