Aquest conflicte fa anys que dura però, aquesta vegada, els gitranos del barri de Sant Jaume de Perpinyà, han decidit denunciar als tribunals al càmping La Sirène d‘Argelers de la Marenda, per discriminació.

Les 15 famílies, van decidir aprofitar una venta Flash feta pel càmping per internet, per apuntar-s’hi i passar una setmana a la vora del mar, que van pagar a finals de juny.  Poc abans del començament de la seua reserva, aquestes famílies han estat  avisades que la seua estada estava anul·lada. El motiu d’aquesta anul·lació , segons els demandants,  és que d’altres persones (de la comunitat gitana) vingudes abans haurien causat ‘greus desordres’.

Els gitanos han decidit agafar tots la mateixa advocada: maître Catherine Barrère, i es mostren furiosos de que els facin ‘pagar pels altres’. També es mostren molt molestos, atès que aquesta pràctica d’anul·lació en l’últim moment, no seria una primera i ja hauria estat utilitzada per diversos càmpings d’Argelers de la Marenda, i del Barcarès, segons membres de la comunitat gitana de Perpinyà.