Featured Video Play Icon

* La CAF està desbordada per l’afluencia de persones que volen informar-se sobre la revalorització de la prima d’activitat. A Catalunya Nord, 10.000 persones més, s’haurien de beneficiar de la prima d’activitat. Per això, des del principi del mes de gener, els treballadors més modestos, es desplaçen a la CAF, en busca d’imformació.

Des d’aquest organisme, recorden que la solicitut es pot fer per internet des de la seua web. Però també s’ha reforçat el personal: Deu persones han estat contractades en CDD des del mes de desembre. Altres  treballaran tots els dissabtes al matí durant quatre setmanes, entre el 12 de gener i el 3 de febrer. Aquests treballadors regularitzaran tots  els dossiers, però no atendran al públic.

* Avui dissabte l’estació ‘del Cambre d’Aze’ inaugura la seua temporada.  Desprès d’haver ajornat l’obertura de l’estació,  a causa de la falta de neu, finalment avui dissabte l’estació començarà la temporada. Era l’única estació nord-catalana que no havia obert encara.

Per altre costat, l’estació de Formigueres, ha anunciat que, aquest cap de setmana, obrirà tota l’estació que fins ara anava a mig gas, a causa de la absència de neu.

* Desallotjat, a Perpinyà, un campament de gent de viatge que s’havien instal·lat a prop del peatge sud de l’A9. Eren Instal·lats en l’àrea de descans del peatge sud, des del passat mes de juny. Eren una trentena de caravanes de famílies hongareses, a les quals l’adjunt al batlle Pierre Parrat intentava fer-los fora sense aconseguir-ho. Finalment, la prefectura ha signat un decret per desatllojar a una quinzena d’aquestes caravanes.  Agunes d’aquestes famílies hongareses s’han desplaçat a Cabestany, on han forçat l’entrada a un lloc d’acolliment, a prop del Mas Guerido .Pierre Parrat, primer adjunt del batlle de Perpinyà, a tornar a dipositar, aquesta vegada en nom de la comunitat urbana Perpignan Méditerranée Métropole, una nova demanda d’expulsió.

* Els Armilles Grogues nord-catalanes es preparan per a una nova mobilització avui dissabte. Es tracta de l’acte IX, 9è dissabte, i sembla que concentraran les mobilitzacions altre vegada a Perpinyà, encara que esperem que siguin més pacifíques que les de dissabte passat. Els bombers restaran mobilitzats per poder atendre a qualsevol incident. Peò també els armilles han anunciat la creació d’un grup els sauveteurs de rue . Recordar també que, demà diumenge a les 14h celebraran a Cabestany el seu primer congrès.

Per altre costat, Anthony Righi conegut com  Abdelaziz,  (al centre de la imatge), responsable local del CRI (Coordination contre le racisme et l’islamophobie) va ser empresonat  ahir divendres , desprès de comparèixer davant la justícia, acusat de violències sobre persona amb autoritat, així com d’haver donat un cop de puny a un policia, durant els fets del passat dissabte al Palau de Justícia. Havia de ser jutjat en compareixença immediata, però ha demanat temps per preparar la seua defensa. el justge li ha concedit, però l’ha empresonat.

* Avui us oferim el darrer vídeo d’Òmnium, penjat al seu canal de Youtube dijous passat.  El títol del vídeo es ‘ 2018 – Pas a pas, persistim.’

Un vídeo on recorden que continuen resistint malgrat tot, i sobretot malgrat l’empresonament del seu president Jordi Cuixart. Recordem que juntament amb Jordi Sanchez duen 452 dies empresonats, primer a Soto del Real, i ara a Lledoners, d’on d’aquí poc, juntament amb els altres ostatges tornaran a ser traslladats a Madrid, per assistir al judici que començarà el pròxim 5 de febrer.