Featured Video Play Icon

Figueres acull la tercera edició de les jornades de divulgació científica ‘Science Needs You!’ que tenen per motiu apropar al gran públic la ciència de frontera i que enguany tenen com a tema ‘la mar i la vida’. Aquest és un esdeveniment de divulgació científica promogut per la Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC).

L’objectiu principal és presentar la Ciència com la gran aventura i repte dels éssers humans, del present i del futur, i també com el principal motor de desenvolupament tecnològic, de benestar i de generació de coneixement. SNY també vol presentar la Ciència com a part de la Cultura, com un procés creatiu similar al d’altres disciplines humanes, en particular al de les Arts. Per a tal fi, a l’esdeveniment SNY es combinen presentacions de científics de primer nivell amb elaboracions artístiques, connectant amb el motiu científic principal.

Com ja hem dit, el  tema d’aquesta tercera edició del SNY és ‘la mar i la vida’. La motivació prové del fet que el mar va ser el bressol de la vida al nostre planeta, però al mateix temps, l’ecosistema marí actual presenta molts problemes i reptes de la resolució dels quals depèn el nostre futur. El personatge i científic històric, que com a edicions anteriors, protagonitzarà les jornades, serà el figuerenc Narcís Monturiol, inventor del submarí, al voltant del qual es vertebraran activitats artístiques i humanistes.

L’activitat central de ‘Science Needs You’ és el seminari (9.30-13 i 15-16.15h) que es desenvoluparà el dissabte 20 d’octubre a La Cate de Figueres i en qual es duran a terme tres xerrades a càrrec d’alguns dels més destacats científics del nostre país. Aquestes xerrades estan plantejades d’una forma amena i entenedora; apropant al treball de camp que els convidats fan arreu del planeta i demanant la interacció del públic.

Podeu consultar aquí tot el programa d’aquestes jornades.