SallagosaAhir dimecres , es van batre tots els records de fred a muntanya, arribant als -20 graus a la Guingueta d’Ix, o als -23 al giratori de la carretera neutra També a Matamala amb -19,5 ° , Oceja amb  -18 ° o Estavar amb -17, són temperatures a destacar.  A més a més sembla que, avui dijous les temperatures continuen sent-hi baixes, però no tant, al menys de moment. Així a Sallagosa hi ha -10°  a Formigueres -12° , mentre que a Prada de Conflent i Oleta les temperatures son de -6°. A notar que a Perpinyà (afores) i Toluges, a les 8 del matí feia -3°.

Aquestes baixes temperatures fan que s’hagin hagut de tancar el Coll de Pimorent i el Coll de Jau , entre la Vinyola i la Creuada. Així mateix estan prohibides la circulació dels camions de més de 19 tones a la RN 320 entre l’entrada sur del túnel de Pimorent i l’estació d’esquí de la Vinyola. Entre l’entrada nord del túnel de Pimorent i la Creuada i a la RN22 per accedir a Andorra, on els equipaments especials son obligatoris.

A les altres carreteres : a la RN22 la circulació és difícil per accedir al Pas de la Casa, també és delicada a la RN116, entre Fontpedrosa i la Guingueta d’Ix  a la RN20 entre la Guingueta d’Ix  a l’entrada sud del Túnel de Pimorent, i en totes les carreteres de Cerdanya, Capcir i Alt Conflent.

  • Com sempre, podeu consultar les recomanacions de la direction interdépartementale des routes du Sud-Ouest  Recordeu que també hi ha a la vostra disposició la web de la carta VH, que dóna informacions en temps real sobre les condicions de conducció de la xarxa de la DIR Sud-Oest, amb vistes preses per càmeres disposades sobre sectors sensibles, els missatges del PMV (Panneaux à messages variables) així com les informacions de circulació i els consells, per telefon al  04 68 38 12 05.