Mentre que, a la majoria de Catalunya Nord, els vinyataires es preparen per les veremes 2016, al Mas Baux, ahir dijous van començar les seues veremes, les primeres a Catalunya Nord. Una verema on es treballa únicament al matí, i només els raïms per eleborar el vi blanc sec. Les altres varietats de vi (garnatxa, sirà, cabernet-sauvignon…) esperaran encara una mica.

Com el conjunt de la producció del Mas Baus, que treballa en bio des de fa prop de 10 anys, el Baus Blond, primer dels vins que s’elaborarà, serà enviat a través del món, als clients, que acudeixen al Mas Baux; són la majoria els adquireixen per a l’exportació.

Ahir, l’equip dels veremadors, ja era sobre el terreny des de primeres hores del matí, treballant en una parcel·la d’una hectàrea i mitja, ben assolellada, per recollir el raïm a mà, triats, i dipositats en uns cubs refrigerats , on començarà la seua transmutació , abans d’arribar al vi que tots coneixem . Marie-Pierre Baux, propietària d’aquest domini, destaca que : ‘ enguany la vinya ha patit una important manca d’aigua, i això farà que les  quantitats, seran menors per a la collita 2016.

Hi ha menys raïms i els raïms són més petits, però feliçment sans. La pluja seria benvinguda, sobretot per a les varietats de vi destinades als vermells que seran veremats d’aquí algunes setmanes.