Featured Video Play Icon

La Carsat de l’antiga regió de Llenguadoc- Rosselló  vol facilitar la gestió de  la demanda de jubilació i per això ha posat en línia una plataforma des d’on es poden fer tots els tràmits d’una vegada, sense haver-hi de fer cues, per intentar trobar un conseller de la Carsat, com es feia fins ara.

Aquesta plataforma es  diu ‘Mademandederetraiteenligne.fr’ que uneix a les diferents caixes de jubilació de l’antiga regió de Llenguadoc-Rosselló. Fins ara, si havíeu contribuït a tres plans de pensions diferents, havíeu de presentar un dossier a cadascun dels tres fons. Ara, en línia, només feu una sol·licitud i el sistema la distribueix entre els diferents fons.

Ho explica Madeleine Medolago, directora de la Carsat de Llenguadoc-Rosselló:  ‘L’assegurat que ha contribuït en dos caixes, que treballava per exemple com a treballador agrícola i després en una empresa com a empleat, havia de fer una sol·licitud a la MSA (la mútua social agrícola) i una sol·licitud a la caixa de règim general. A partir d’ara, va a Internet, demana que es transmeti aquesta sol·licitud a tots els règims i fa tots els tràmits necessaris per obtenir els seus drets en el moment adequat’.

Tampoc fa falta que proporcioneu els originals: ara és possible fer una foto a tots els vostres justificatius  amb el  telèfon i enviar-les al  vostre espai personal. És més ràpid per a la persona que envia els seus documents, però també per a les caixes de pensions, que fins ara havien d’escanejat els originals per posar-los al seu sistema. Una vegada inscrits, trobareu el vostre dossier amb totes les informacions proporcionades i algunes que heu oblidat però que consten a la Carsat: Es possible que s’hagi oblidat una feina, feta durant la seua joventut, recollint fruita per exemple, sense recordarque uns mesos de treball podrien valorar un trimestre de les cotitzacions‘  explica Madeleine Medolago. De manera que la sol·licitud i el sistema li proporcionen tots els règims, dels que  tenim coneixement de cotització , i això permet no oblidar cap demanda

 

Madeleine Medolago., aconsella començar els tràmits per a la jubilació al menys sis mesos abans de que aquesta tingui lloc.

Aquesta nova plataforma no significa que desaparegui l’assistència  física. Encara és possible fixar una cita per reunir-se amb un conseller si el vostre cas és complex, si teniu preguntes o si no esteu molt a gust amb Internet.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.