Featured Video Play Icon

Ja podeu votar el vostre preferit per guanyar la sisena edició del Premi Martí Gasull i Roig. El guardó reconeix la trajectòria i les accions que han fet persones i entitats en la defensa i la promoció de la llengua catalana.

En aquesta ocasió, el jurat ha seleccionat aquests 3 finalistes d’entre les 545 candidatures proposades:

La Casa Amaziga de Catalunya:  Una part important de la població d’origen nord-africà que viu a Catalunya és amaziga. Des del 2010 la Casa Amaziga de Catalunya és el referent dels amazics catalans.  Des d’aleshores, l’entitat organitza classes de llengua i cultura amaziga i catalana en horari extraescolar per als més petits, sortides lúdiques i celebracions per a joves i grans i sensibilitza les famílies perquè s’arrelin a la societat catalana. D’aquesta manera, la Casa Amaziga de Catalunya és un exemple del valor de la llengua catalana com a eina d’acollida, d’arrelament i de cohesió social.

El grup de rap en valencià Pupil·les:   Si sovint s’ha associat la llengua catalana exclusivament amb la cançó d’autor o el pop-rock, el grup de música en valencià Pupil·les ens demostra que la llengua és útil i vàlida en tots els registres musicals. El seu és un rap electrònic amb bases de reggaeton i tocs de hip-hop i reggae. Així, la veu de Natàlia Pons i Mireia Matoses i el discjòquei Joan Rodríguez ens transporten al barri valencià de Benimaclet d’avui a través d’unes lletres reivindicatives amb missatges feministes que trenquen esquemes prefixats.

La cooperativa Som EnergiaAquesta cooperativa comercialitzadora energètica va ser fundada a Girona el 2010 i està compromesa a impulsar un model d’energia 100 % renovable (fotovoltaica, biogàs i biomassa). Sorgida al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, Som Energia és, a més d’un referent de les energies renovables, un exemple de bones pràctiques en l’àmbit socioeconòmic. La cooperativa és una demostració de com els consumidors catalanoparlants podrien viure amb normalitat utilitzant la llengua catalana en tots els aspectes de la quotidianitat.

 

Recordeu que podeu votar fins al pròxim 28 de gener. Ho podeu fer a la web del premi 

El guanyador es coneixerà en l’acte d’entrega del Premi, el proper 4 de febrer al Teatre Poliorama de Barcelona.