Featured Video Play Icon

Desprès de la dimissió del regidor Michel Pinell, adjunt delegat a la cultura, en disconformitat per les obres que es duen a terme al teatre municipal Jordi Pere Cerdà, ara és l’anterior batlle de Perpinyà, Joan Pau Alduy el que critica aquestes obres, en una entrevista al diari l’indépendant i que podeu llegir aquí (en francès).

En aquesta entrevista, tot i que es mostra conforme amb el trasllat al barri de Sant Jaume de la universitat de Perpinyà, critica les obres que estan previstes en el teatre, i es demana: ‘Amb quin enrao-nament podem justificar trencar l’encant d’aquest teatre italià que ja ha passat dos segles, mentre que la vila té edificis, immobles i terrenys propers a aquest nou centre universitari?. Aquest projecte parteix d’una falsa bona noticia: fer el teatre polivalent per augmentar la seua freqüentació. Això és possible sobre estructures modernes, adaptables, de tipus Palau dels Congressos, però aquí, estem davant d’un teatre italià del segle XVIII, qualsevol transformació s’enfronta a restriccions tècniques, estètiques i arquitectòniques molt pesades‘. També recorda que: Conec a partir de l’experiència, la complexitat i la fragilitat del nostre vell teatre. Les obres seran costoses, i augmentaran a mesure que apareguin nombroses sorpreses‘.

Per altre costat, els defensor del vell teatre que s’oposen a les obres, han convocat avui dimarts a les  18h 30 a la plaça de la República de Perpinyà, una manifestació seguin la crida feta per l’Association de Sauvegarde du Patrimoine Artistique et Historique Roussillonnais , que també ha posat en plaça una petició que podeu signar aquí  Podeu llegir el comunicat  fet públic per l’associació.

Així mateix trobareu aquí un comunicat d’OPC (oui au pays catalan) sobre el teatre Jordi Pere Cerdà