Diversos incendis es van declarar ahir diumenge a casa nostra. El més important va ser l’incendi que va començar, cap a les 13h, en una propietat privada, situada a la carretera de Bages, entre Elna I Montescot.

És a prop d’una zona on hi ha habitatges, de la deixalleria d’Elna així com també de la fàbrica de compost Tubert.

Un dispositiu especial es va establir al voltant, però una important quantitat del compost ha estat destruïda (més de 10 000 tones) i els edificis han estat salvats. En total han cremat 15 hectàrees de garriga, degut sobretot a la forta tramuntana ha estat difícil de controlar. L’incendi era visible des de molts llocs de Catalunya Nord. Des de Argelers de la Marenda fins a Palau del Vidre. Es van desplegar gran mitjans, amb la participació de bombers de moltes de les comunes nord-catalans

Un altre incendi va tenir lloc ahir diumenge al matí cap a les 8h30 a la RD 1, entre Bao i Vilanova de la Raó. El foc va començar per cremar bardisses i vegetació, però tenint en compta la tramuntana, van acudir 4 camions cisterna , especialitzats en els incendis de bosc.  Dues hores més tard, el sinistre era circumscrit i els bombers procedien a la neteja  de l’incendi. Dues hectàrees han estat destrossades per les flames .

Finalment, un altre incendi va ser a Leucate aquesta nit, on ha cremat entre 2 i 3 hectàrees de garriga , en el sector de la Franqui.

Recordem que el perill d’incendi aquest estiu del 2017 és ben recent a Catalunya Nord, sobretot quan la tramuntana bufa amb força. Per això recomanem que, a més de respectar les mesures de seguretat, consulteu la web departamental de prevenció d’incendis on, a més dels consells, trobareu un mapa actualitzat cada dia de les zones que presenten més risc d’incendi.