Featured Video Play Icon

Ahir dimecres, el tribunal de  Gran Instància  de Perpinyà, va jutjar un contenciós entre els sindicats CGT i Sud, que aquesta vegada eren els denunciants, contra La Poste. Aquest assumpte té a veure amb la vaga dels carters de Ribesaltes, Espirà de l’Aglí i Clairà que van estar des de novembre del 2015 al juliol de 2016 de vaga.

Els sindicats han denunciat a la Poste per incompliment del protocol  d’acord que va permetre posar punt i final a aquesta vaga :Havíem negociat el pagament de 46 dies de vaga sobre 214‘, explica el delegat CGT de la Poste de Ribesaltes, Alexandre Pignon. ‘Però cap de nosaltres no ha estat finalment pagat pels  46 dies . Sobre dotze vaguistes, només dos , han estat pagats per a 44 dies. Els altres han tingut menys‘.
Els sindicats consideren també, que els punts de l’acord en relació amb els reforços promesos no han estat respectats.

Pel seu costat, la direcció de la Poste assegura que el conjunt dels punts del protocol d’acord els hem respectats’. Precisa també que des de la firma del document, ‘cap vaguista no ha discutit el càlcul realitzat en relació amb la presa en compte dels dies de vaga‘.
El tribunal farà públic el seu veredicte el pròxim 24 de gener.

Podeu veure en vídeo un reportatge de France3 Pays Catalan, sobre aquesta vaga.