Featured Video Play Icon

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha ampliat la pàgina web de Dictats en línia amb 97 nous dictats dels diversos nivells que es proposen facilitar el coneixement de l’ortografia catalana. Gràcies a aquestes incorporacions la pàgina disposa ja de 203 textos que permeten assolir de manera autònoma el domini de 12 aspectes ortogràfics. Els dictats es poden fer en línia i també es poden descarregar lliurement, tant l’àudio com el text.

Des que fa un any Política Lingüística va renovar la pàgina de dictats en línia amb els primers 100 dictats interactius i autocorrectius, el nombre de visites d’usuaris ha augmentat un 225%. Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, ha valorat positivament aquest increment: ‘Apostem per eines innovadores i adaptades als hàbits i les necessitats actuals de les persones que estan aprenent català. Els Dictats en línia contribueixen a l’aprenentatge d’habilitats lingüístiques orals i escrites, de manera àgil i pràctica.’

Els dictats són textos literaris creats especialment per a aquesta finalitat, obra de les escriptores i professores de català, Mònica Batet i Sònia Moll. Cada text és una història sencera, d’un màxim de quinze línies, amb principi i final. S’agrupen en quatre nivells de dificultat: elemental, intermedi, suficiència i superior.

La nova pàgina de Dictats en línia es va obrir el 10 d’octubre de 2016 per renovar i substituir una eina anterior. Les pàgines del sistema, han estat activades pels usuaris 1.542.212 vegades. Franquesa ha posat en valor aquesta xifra i l’ha relacionada amb altres recursos de Política Lingüística: ‘Els Dictats en línia, amb el curs Parla.cat i el cercador de dubtes lingüístics Optimot són referents en l’aprenentatge i la qualitat lingüística’.

La Direcció General de Política Lingüística treballa actualment en la versió occitana del recurs, les Dictadas en linha, que tindran com a objectiu facilitar l’aprenentatge de l’ortografia occitana, en les modalitats aranesa i referencial. La nova pàgina, que es posarà en funcionament a finals de 2017 oferirà encara 45 dictats més, corresponents als nivells elemental i intermedi segons el Marc Europeu Comú de Referència i permetran treballar 15 aspectes ortogràfics.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.