Com els nostres lectors més antics recordaran,  ja fa uns anys que Vilaweb Catalunya Nord es va fer ressò d’una goleta mallorquina, el Miquel Caldentey, que s’estava podrint al Port- de Canet de Rosselló. Construït el 1913- reconegut com a monument històric , va ser l’escriptor nord-català Gildas Girodeau , juntament amb un periodista mallorquí , Jaume Rosselló, els primers a lluitar per aquesta goleta, que va ser objecte d’una reunió a Portvendres a iniciativa del ex-diputat Henri Sicre, on es van involucrar representants de l’estat francès, i del Consell Insular de Mallorca.

Segons France Bleu Roussillon, la goleta s’està encara reconstruint a l’Ecluse De Mandirac, i el pròxim 2017, ja estarà la feina feta.

Quan aquest vaixell va arribar a aquest taller, estava en molt mal estat, amb un 70% de la seua superfície destruïda.  La lentitud dels treballs  de restauració,s’explica sobretot per la naturalesa del taller : acull treballadors en reinserció , que no són especialistes en aquesta mena de feina. Vuit persones son les encarregades de dur a terme aquesta feina, però només tenen un contracte d’ajuda de sis mesos, renovable una vegada. Així, els que treballen actualment en el vaixell no eren allà al començament dels treballs, i els que hi eren ara no hi són, falta de continuitat que evidentment penalitza la reparació, com era previst.

restauració Miquel Caldentey

 

Esperem doncs, que els treballs continuïn a bon ritme, i finalment l’any 2017, puguem veure el Miquel Caldentey navegant altra vegada.