Els fets van passar durant la vaga dels carters de Tuïr de l’any passat. El sindicat Sud Solidaire havia denunciat a la direcció de la Poste, per aquest fet, a nivell de l’estat francès. El passat 6 de setembre, el Tribunal de Gran Instància de París els ha donat la raó i condemna a la Poste, a pagar 8.000 €uros al sindicat.

Cal recordar que els carters de Tuïr, van estar 97 dies de vaga, i es van veure obligats a reprendre la feina, després de la interlocutòria interposada per la direcció de la Poste davant el Tribunal de Perpinyà. Protestaven pel tancament del centre de correus.

Si la direcció de la Poste hagés utilitzat personal d’altres centres o als càrrecs dels despatxos de municipis veïns, hauria sigut legal, però van cridar a personal interí, cosa que està prohibida. El sindicat va comprovar aquest fet gràcies a un ‘huissier’ (Agutrzil, Forro)

Dos anys després d’aquest conflicte, el centre de Tuïr encara està obert.  la direcció de la Poste, encara no ha decidit si farà apel·lació a aquesta decisió judicial.