Featured Video Play Icon

La prefectura va anunciar ahir dimarts que  havia decidit autoritzar l’acte previst pel pròxim 29 de febrer a Perpinyà, pel Consell per la República, i organitzat per la delegació nord-catalana d’aquest Consell, que també té previst fer una fira d’entitats i  també partitciparà el Comitè de Solidaritat Catalana Quan s’hagi concretat tot ja us n’informarem.

La prefectura va precisar  que ara per ara només queden alguns serrells per a acordar, com ara les qüestions tècniques relatives a l’organització de l’acte, que es farà des de les 12.00 al Parc de les Exposicions.

L’autorització ha arribat després d’haver avaluat el fet que l’acte coincideixi amb la campanya de les eleccions municipals i la complexa gestió de la mobilitat que hi haurà per la gran afluència de gent que es preveu.

La prefectura ha declarat que autoritza l’acte:Per respecte al prinicpi de libertat de expresió i de manifestació’ així mateix  que ‘no hi ha cap cas de força major ni cap violació manifesta de l’ordre públic’ recalcant que ‘l‘ajuntament de Perpinyà ha autoritzat aquest esdeveniment posant a la seva disposició l’aparcament del Parc de les Exposicions’  la nota acaba:Davant d’aquest esdeveniment tan important, la prefectura donarà suport a l’associació organitzadora i a l’ajuntament per garantir la seguretat de béns i persones‘.

De totes maneres cal recordar que, Romain Grau, candidat de LREM, havia  anunciat, a la seua pàgina de campanya i al seu Twitter que,  ‘Estant molt lligat a les llibertats civils, la primera de les quals és la llibertat d’expressió i de reunió, estic a favor del míting  del pròxim 29 de febrer , que farà el president legitím de Catalunya, el MH Carles Puigdemont acompanyts dels  HC Toni Comin i la HC Clara Ponsatí.

També el batlle de Perpinyà Jean Marc Pujol, ha donat suport en tot moment a aquest acte, i ara s’ha ofert a rebre als tres €uroparlamentaris així com a ‘totes les autoritats’ abans de l’acte.

Podeu consultar aquí tota la informació que hi ha fins ara sobre aquest acte.