La tempesta Gloria, ha causat moltes destrosses i també molta pol·lució, sobretot a la riba del Tec, on al seu pas per Ceret, ha deixat tones de residus plàstics.  Així els arbres i els bambús, estan plens  de detritus. A les branques pengen plàstic, xarxes, teixits. Al peu dels troncs, les ampolles, pneumàtics, ferralla i sacs es combinen amb esbarzers, arrels, sorra gris provocada pels torrents d’aigua. I al mig, la polèmica s’infla tres setmanes abans de les eleccions municipals. Segons els informes, els excursionistes  van donar l’alerta a mitjan febrer.

Cal recordar que, als anys 80 del segle passat, a Ceret  hi havia un incinerador. Exactament, on actualment és troba el moll de transferència de Sydetom. Segons els veïns del Vallespir, quan la incineradora ha deixat de funcionar, s’han deixat els residus domèstics de diverses poblacions locals (Morellàs, El Pertús, Arles de Tec,..)  que haurien estat emmagatzemades,  i s’hauria obert un abocador a cel obert , per això després del pas de la tempesta Gloria, han aparegut aquestes deixalles.

Però el batlle de Ceret, Alain Torrent ho desmenteix:Aquesta contaminació visual actual no té res a veure amb l’abocador que, des del 2002, servia com a zona d’emmagatzematge de diferents tipus de residus. Sota el control de l’ADEME (L’Agence de l’environnement et de la maîtrise de l’énergie ) s’ha rehabilitat, s’ha netejat i s’ha circumcidat per limitar aquest dipòsit. Aquest accident mediambiental és el resultat d’una acció de  fa més de 50 anys a Ceret, quan vam fer una rasa al llit del Tec per tirar els detritus … mentre la incineradora estava espatllada‘.

Avui dilluns, una empresa especialitzada amb filtres amb urpes iniciarà  la gran  neteja Pot costar més del que s’esperava. Si el primer pagament no és suficient, la comunitat de municipis del Vallespir té els mitjans per sumar fons‘, assegura Alain Torrent, aquesta vegada sota el límit del seu mandat com a  president d’aquesta comunitat territorial, ja que no és presenta a la reelecció a batlle de Ceret.