L’Aplec ( Associació per a l’ensenyament del català) ha enviat un comunicat on assegura que: L’APLEC, després de proposar als candidats a l’ajuntament de Perpinyà 15 mesures claus a favor del català a Perpinyà, ha rebut aqueixa setmana una lletra  ‘d’engatjament ‘de Jean Marc Pujol i del seu equip a favor de la llengua catalana. De manera molt concreta, el candidat mitjançant la veu d’Anabelle Brunet, adjunta delegada al Vernet, ha indicat per escrit a l’APLEC que « en el quadre de la seua voluntat de desenvolupar l’ús del català, Jean Marc PUJOL se compromet amb el seu equip a desenvolupar cadascuna de les 15 mesures evocades per l’APLEC . L’Indépendant del 9/1/2020, p 14 ( PO PRATIQUE pour une politique claire en faveur du catalan à Perpignan ) ja havia fet públic aqueixes proposicions (igualment consultables al portal de l’APLEC)

1) enquesta sobre l’ensenyament bilingüe ;

2) iniciació al català per tots els alumnes

3) continuïtat del català CM2-6a ;

4) delegat·da a la llengua catalana ;

5) servei municipal de la llengua catalana ;

6) comissió municipal per al català ;

7) Magazine en català ;

8) català als parcmetres ;

9) acabar els noms de carrers en català ;

10) acabar la senyalètica en català ;

11) nomenclatura dels noms de carrers amb la versió en català ;

12) Carta municipal per al català ;

13) pla anual de política lingüística ;

14) cursos de català per al personal municipal ;

15) difusió de Mil Dimonis per als alumnes de Perpinyà.

A més d’aqueixes mesures, el candidat Pujol proposa  ‘d’acompanyar 3 projectes : centre de lleure en català, cantina ‘ Menjar català ‘ a Arrels i Léon Blum, liceu-col·legi de la Bressola ‘.  

En un altre comunicat (aquesta vegada solament en francès) L’APLEC considera queles ambicions en matèria de cultura catalana’ del candidat Aliot no tenen en consideració l’aspecte lingüístic. El seu programa és  focalitza en manifestacions folklòriques, aspectes turístics, econòmics o patrimonials que no tenen res a veure amb la llengua. Així mateix afirma que les mencions indirectes que el programa de Louis Aliot fa a la llengua catalana representen un clar retrocés respecte al què es fa actualment‘.

Recordeu que podeu llegir els comunicats sencers clicant al mot ‘comunicat’

 

NDLR: Recordem a la memòria dels candidats i partits que ja fa molts anys (també pocs mesos abans eleccions) tan en Consell departemental com l’ajuntament de Perpinyà han firmat una carta de compromisos (cadascune de 9 articles) per la llengua catalana, molt concreta, que mai es va concretar.

Potser podrien fer-ho ara, senzillament ==> els electors poc confien, cada cop menys! ‘La balle est dans votre camp’ altre cop!

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.