L’APLEC, Associació per a l’ensenyament del català, fa una crida a tots els pares d’alumnes perquè facin valer llur dret, demanant formalment a tots els col·legis que posin en plaça l’ensenyament del català i l’ensenyament bilingüe en català previst per la llei i per la reglamentació de l’Éducation Nationale.

Des de fa uns dies, els establissements anuncien llurs ofertes de formació per la reentrada escolar 2016 preveient de reduir (d’entre un 25% i més d’un 50% segons els col·legis) o de suprimir l’ensenyament del catalan i l’ensenyament bilingüe. Els textos oficials fixen explícitament la continuïtat de les llengües regionals i del bilingüisme. La llei de refundació de l’escola –llei Peillon de 2013— indica textualment que  ‘l’enseignement des langues régionale est favorisée ‘.

La reforma del col·legi actual confirma la possibilitat per tots els alumnes que ho vulguin de poder seguir un ensenyament de llengües regionals, entre les quals el català. Als alumnes inscrits en secció bilingüe en primari els han de garantir –de dret— la continuïtat pedagògica al col·legi. En 6a tot alumne té dret a veure’s proposar un ensenyament de català i li han de garantir-ne la continuïtat fins al brevet. Tots els pares que es trobarien amb un refús o un problema en poden informar l’APLEC (info@aplec.cat o 04 68 66 22 10) que s’encarregarà de fer remuntar les anomalies als responsables ministerials.

Per altra banda, l’APLEC ha demanat als elegits catalans que intervinguin ràpidament: és inacceptable que, malgrat els textos en vigor,lunya nord, Catnord l’ensenyament del català pugui recular o sigui amenaçat precisament quan el seu aprenentatge representa un real atot per als joves i per al desenvolupament de Catalunya Nord.

2015 Textes officiels COMENTATS vD

2015 Textes officiels COMENTATS vD

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.