El procurador de la República de Perpinyà, Jean-Jacques Fagni, va decidir, desprès de més de quatre mesos de investigacions, tancar aquest assumpte ja que segons diu: ‘la infracció està insuficientment caracteritzada , en el que concerneix a les acusacions d’assetjament sexual per part del professor cap a una alumna.  El professor ha estat sota sospita des de febrer, mentre que cap denúncia s’ha formulat contra ell. Així docs , el procurador de la República va tancar aquesta enquesta sense  que s’hagi pogut provar cap infracció.

El profesor de la SJE ( facultat d’Sciences Juridiques et Economiques) no serà jutjat per aquest assumpte, ja que el parquet de Perpinyà, ha tancat la procedura. Una batalla guanyada, doncs per l’acusat i  el seu advocat, Me Philippe Capsié. Pel que fa a aquesta decisió, per a l’advocat penal: ‘Els elements mereixen una perspectiva o fins i tot un interrogant‘.

L’advocat també assenyala que: Es tracta d’una denúncia pública ,de fets greus per part d’un representant d’estudiants, sense precaució ni verificació prèvia. No es pot amagar darrere del procés de denúncia. L’assenyalament fet, en aquest context ha de complir amb un procediment, en particular per introduir aquestes sospites prèviament, en el coneixement del seu superior, del  procurador de la República o de qualsevol altra autoritat competent. Però sembla que no es compleixen els criteris. Aquesta imprudència extrema fa pensar en les motivacions d’aquesta persona. Es tracta de minar la integritat i la reputació d’un professor.’

Segons el diari l’indépendant, tres joves han estat escoltades per la policia, sense que es diposités cap planta ni denúncia. Administrativament, la investigació interna ‘no va poder demostrar  una situació d’assetjament sexual a la vista de tots els elements recopilats‘, però , s’ha obert una investigació per part de la comissió disciplinària ‘per comportament inadequat i comentaris excessius‘. que encara no s’ha resolt.