Contratemps pels comerciants nord-catalans, que volien que les rebaixes d’estiu es fessin en la mateixa data que a la resta de l’estat francès, és a dir que comencessin el 22 de juny i no el 6 de juliol com ho fan ara.
La prefecte, Josiane Chevalier, ha rebutjat aquesta petició :”El dossier ha estat presentat molt tard i alguns, com les Galeries Lafayette, ja havien imprès els seus documents publicitaris, i existia un risc de que presentessin un contenciós’. Josiane Chevalier assegura tanmateix que no és contraria en principi a canviar de data però cal un temps de concertació’.

Uns arguments que rebutja el president de l’associació de comerciants del Voral Vauban de Perpinyà, Bertrand Meunier, diu que: ‘És una mica vergonyós perquè la nostra primera carta sobre el tema té data d’octubre de 2015’ recorda i segueix: ‘Avui, dos grans rètols que tenen compromisos publicitaris tenen avantatge. Aquesta decisió és una burla dels petits comerciants que perdran encara un 30 % del seu volum de negocis en un context econòmic catastròfic’.