Featured Video Play Icon

El muscat de Ribesaltes,  representa un 80% de la producció de vi dolç natural a l’estat francès. Ara la Chambre d’agriculture des Pyrénées-Orientales, ha llançat un avís, remarcant que, des de l’any 2012, la venta del muscat baixa cada any un 5%. la causa , segons la cambra d’agricultura, es deguda a que els  consumidors prefereixen al  muscat que consideren massa dolç, còctels o vins més afruitats.  Cal recordar que, en quant al muscat, les especificacions són clares: 110 grams de sucre per litre i 15,5 graus d’alcohol.

Però Roger Torreilles , president de l’organisme de gestió del muscat (organisme de gestion (ODG) du Muscat) assegura que la crisi no es tan greu. Així en declaracions al diari l’indépendant, assegura que: s’ha de parar de dir que els vins dolços naturals estan en crisis. Estem en un període de turbulència, com tots els aliments, la llet, la carn, etc. Els vins secs, per descomptat, els vins dolços no són immunes a la regla. No podem dir que els muscats siguin el futur de la professió, sinó que són l’ADN de la viticultura del Rosselló. Sense VDNs no tindríem una identitat pròpia. No els hem d’abandonar‘.

Cal recordar que l’especificitat de VDN, a més de la seua qualitat gustativa, és que es venut en un 80% per la gran distribució i sobretot amb marca dels distribuïdors.

A poques setmanes de la verema, els productors de muscat han decidit limitar la quantitat d’aquest vi dolç a més d’incrementar la publicitat com, per exemple, es mostra en el vídeo que acompanya aquesta notícia on es promociona el muscat d’estiu.