Lluís Llach va defensar dijous, en una entrevista feta a France Bleu Roussillon, la ràdio pública local, la independència de Catalunya. El cantant i actual diputat, de Junts pel Sí, al parlament català va explicar les raons que porten Catalunya a cercar la independència i també va defensar el dret d’autodeterminació de Catalunya Nord. El presentador del programa radiofònic va demanar-li per la resolució aprovada al parlament que defensava el dret d’autodeterminació dels Països Catalans i, per tant, de Catalunya Nord, que va motivar una consulta diplomàtica del govern francès.

Lluís Llach  va dir  que ‘personalment no renunciarà mai als principis democràtics dels individus i dels col·lectius. I que el segle XXI el dret d’autodeterminació ha de ser possible segons la llei internacional’. També  ‘que la voluntat d’independència dels nord-catalans dependrà de l’actitud de l’estat francès. Si respecte la societat, l’economia, la cultura i la llengua dels catalans, aquests voldran romandre a França. Si no ho fa, voldran marxar‘. També va explicat que és difícil preveure com acabarà el procés cap a la independència davant d’un estat espanyol que es nega taxativament a negociar i a dialogar. Però que hi ha una majoria absoluta decidida i una fermesa social que es manifesta clarament al carrer i a les urnes.

Els conductors del programa també  li van demanar pel seu pas a la política. I ell va respondre que estava al Senegal amb una petita fundació i va veure la situació a Catalunya i es va oferir per ajudar en allò que fos necessari. Que la política és complicada. I deixa clar que el temps de cantant ha quedat enrere i que ja va tenir l’ocasió de comunicar-se amb la gent a través del cant durant molts anys.

Podeu escoltar aquí l’entrevista (en francès)