Dilluns vinet es reuneix el comitè tècnic que  determinarà les places de professors suplementaris assignades a les escoles pel pròxim curs escolar 2018- 2019. El sindicat d’ensenyants UNSA 66 , comença a posar pressió sobre aquest comité :A priori, obtindriem 36 postes suplementàries, tanmateix,potencialment necessitem almenys 50 postes  per mantenir les  CP amb 12 alumnes ,en institucions de la xarxa d’educació prioritària millorada (Rep +) i per estendre el dispositiu a les classes CE1 a Rep + i les de CP a Rep.’.  diu la secretaria departamental del sindicat Nadia Faye.

Per empitjorar les coses, segons Unsa, també es necessiten obertures escolars en tota una sèrie de pobles, on les escoles registren un augment del nombre d’alumnes, com per exemple Trullars, Tesà i la maternal de Toluges.

Nadia Faye, assegura que, el sindicat:Sostenim les mesures de desdoblament de classes en els sectors prioritaris. Però quan s’estableix tal mesura, cal finançar-la !’.

A causa de la manca de recursos suficients,  la inspecció d’acadèmia, es podria veure obligada a suprimir postes de titulars actuals a les escoles rep i rep+ totes  ubicades a Perpinyà.

Es en aquest context que el sindicat a dipositat una alerta social  (condició prèvia a un moviment de vaga) vàlida dos mesos. El sindicat reclama que la posada en marxa del desdoblament de classes en zones prioritàries no es faci en detriment de les xarxes d’ajuda, del nombre de substituts disponibles o de les altres escoles del departament.

Nadia Faye recalca que: ‘S’han de trobar els postes en un altre lloc, i n’hi ha !’.

El comitè tècnic departamental, encarregat de distribuir els postes atribuïts pel rectorat de Montpeller, es reunirà el pròxim 7 de febrer.